Džordan u suzama govorio o Kobiju: Bio mi je mlađi brat

IZVORAvaz.ba

U prepunoj dvorani Stejpls centra u Los Anđelesu u jučer je održana komemoracija za Kobija Brajanta (Kobe Bryant), njegovu 13-godišnju kći Đijanu (Giann) te još sedam ostalih putnika koji su poginuli prošloga mjeseca pri padu helikoptera, na kojoj su se dirljivim govorima od košarkaške legende, među ostalima, oprostili njegova supruga Vanesa, Majkl Džordan (Michael Jordan) i Šakil O'nil (Shaquille O'Neal).

– Kad je umro Kobi Brajant, umro je i dio mene – poručio je u suzama Džordan koji je o Kobiju govorio kao svom “mlađem bratu” i prisjetio se kroz mnoge razgovore koje su vodili.

– Možda je mnoge iznenadilo koliko smo bili bliski. Kobi je bio moj dragi prijatelj. Bio mi je kao mlađi brat. Svi su nas željeli uspoređivati, a ja sam uvijek želio govoriti samo o Kobiju. Kako sam ga sve više upoznavao, želio sam mu biti što bolji stariji brat. Obećavam ti da ću od sada živjeti s uspomenama, znajući da sam imao mlađeg brata kojem sam pokušao pomoći na svaki mogući način.”

Svečanost pod nazivom “Slavlje života” započela je nastupom pjevačice Bejonse koja je izvela svoj hit “XO” te otkrila da je “to bila jedna od Kobijevih najdražih pjesama”.

Brajantova udovica Vanesa prvi je dio svog govora posvetila kćerki Đijani za koju je ustvrdila da je bila “sjajna sportašica” te da je voljela “pomagati drugima i podučavati ih”. Kad se oprostila od svoje kćeri, govorila je i o svom pokojnom mužu.

– Nisam ga doživljavala kao slavnu osobu, kao sjajnog košarkaša. Bio je moj slatki muž, prekrasan otac naših kćerki. Bio je moj. Bio mi je sve. Volio me više nego što ja to mogu iskazati ili izreći – rekla je.

Uoči održavanja komemoracije, Los Angeles Times je objavio da je Vanesa Brajant tužila kompaniju koja je vlasnik helikoptera, zbog smrti supruga i kćeri.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe