Džeko: Nikada nisam bio ovoliko kod kuće, ali sam sretan

IZVORklix.ba

Serija A je još uvijek prekinuta, kriza zbog pandemije novog koronavirusa vlada u čivatom svijetu, ali Edin Džeko je nedavno saznao vijesti koje su ga sigurno razveselile u ovim dosta sumornim vremenima.

Naime, kapiten reprezentacije BiH i Rome će ove godine ponovo postati otac.

A Edinu svakako godi vrijeme koje provodi sa porodicom, pa mu aktuelna situacija, priznaje, i ne pada previše teško.

“Naravno, nikada nisam bio ovoliko kod kuće, ali sam sretan”, izjavio je Džeko za Sky Sports, pa nastavio:

“Moja porodica je trenutno jedina pozitivna stvar u ovom periodu. Vidim da su moja djeca sretna, a onda sam i ja… Ostati u Romi je bio pravi izbor, nije bilo teško napraviti ga. Ali sada sam još ponosniji što sam dijelom ovog kluba jer on u teškim vremenima pomaže svojim navijačima i svima kojima je pomoć potrebna. Mi igrači smo na usluzi klubu i pokušavamo pomoći na svaki mogući način”.

Džeko vrijedno trenira i čeka vijesti o eventualnom nastavku takmičenja.

“To je vrlo osjetljiva tema. Sigurno je najvažnija stvar zdravlje ljudi, zdravlje svih nas. Trenutno sport nije na vrhu liste prioriteta, ali ja i sve moje kolege ga volimo, on je dio naših života… Kada se situacija smiri i kada više ne bude opasnosti za sve, ispravno je završiti sezonu. To je najispravnije za sve”, istakao je Džeko.

Džeko je za Sky Sport govorio i o ulozi kapitena, a tada je zaboravio da je prije njega kapiten Rome bio Alessandro Florenzi što su italijanski novinari odmah prmijetili. Naravno, nisu mu zamjerili.

“Prvi put sam traku oko ruke nosio u posljednjim mjesecima u Wolfsburgu, onda sam otišao u City. Kapiten sam BiH već šest godina, a izuzetno sam ponosan što sam sada i kapiten u Romi, nakon Tottija i De Rossija. Ovo je predivan klub. I ranije sam se osjećao kao jedan od kapitena jer u ekipi nikada to nije samo jedan igrač… Svaki tim ima više kapitena, nije to samo igrač sa trakom, nego su to lideri na terenu”, poručio je Džeko.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe