Džekinu izjavu iz 2010. niko neće nadmašiti: “Što tako, šta ćeš me snimati? Uperio si to u mene…”

Džeko je u dresu A reprezentacije naše zemlje debitovao 2. juna 2007. godine kada je naš tim na Koševu pobijedio Tursku sa 3:2, a Džeko je u ovom debiju uspio zabiti gol. Nakon toga vidjelo se da je pred njim blistava karijera što je Džeko i dokazao.

U dresu bh. reprezentacije odigrao je dosta fantastičnih utakmica, a sigurno da je trenutno najveći uspjeh odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se 2014. godine iga u Brazilu.

Iako je nedavno proslavio svoj 34. rođendan jasno je da je Džeko još uvijek glavna zvijezda naše selekcije, te jedan od najboljih igrača koje je ova država imala.

Tokom cijelog haosa oko koronavirusa, te pauzi koja traje u fudbalu širom Evrope odlučili smo da se prisjetimo legendarne izjave Džeke za SportSport.ba 2010. godine pred prijateljsku utakmicu protiv selekcije Švedske.

Igrači su tada prije uvođenja PR službi bilo dosta opušteniji i dostupniji za izjave, ali se to godinama promijenilo. Džeko je tada rado davao izjave onome ko je to tražio od njega, ali teško da neko može nadmašiti izjavu iz 2010. godine koja će vas sigurno i deset godina kasnije itekako nasmijati.

“Izjava, za šta? Što tako, šta ćeš me snimati? Evo ovako popričamo ko ljudi, osjećam se neugodno ti uperio to… Hajde, hajde može”, rekao je Džeko tada na upit našeg novinara i potom nastavio da se šali.

“S obzirom da sam 20 dana na odmoru dobro je, iznenađen sam pozitivni. Prvi trening, malo smo se izigrali. Novi igrači? Mujdžu znam od ranije i opet me iznenadio. Zeca (Ermin) isto znam, Alispahića (Mehmed) sam isto jednom gledao i mislim da je zaslužio ovaj poziv. Šehić (Ibrahim) isto tako znam od ranije, prvak sa Željom i zasluženo je tu. Sada je sve na njima da daju sve od sebe da bi ostali tu”.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe