Džanan Musa obišao Bosansku dolinu piramida: Ovo je pozitivna priča koju ću i ja promovirati

Ovo je bilo jedno nezaboravno iskustvo i definitivno ću se ovamo vraćati ponovo

IZVORavaz.ba

Jedan od naših trenutno najboljih košarkaša, mlada zvijezda NBA ekipe Bruklin Netsi, Džanan Musa, posjetio je Bosansku dolinu piramida zajedno sa roditeljima i bratom, a domaćin im je bio Semir Osmanagić.

Ovo je još jedna u nizu posjeta vrhunskih sportista Visokom, a nakon što je obišao Muzej Fondacije, kao i tunele Ravne i park „Ravne 2“, Džanan je bio raspoložen i da podijeli svoje impresije.

– Ovdje sam prvi put, i ovo je bilo jedno nezaboravno iskustvo i definitivno ću se ovamo vraćati ponovo. Preporučio bih svima da dođu, jer ovdje je stvarno neka druga vrsta energije i druga vrsta iskustva, za koje smatram da mi mogu pomoći u sportu, ali i općenito u privatnom životu – kazao nam je Džanan.

Nezaobilazna tema bila je i tek završena NBA sezona koja se prvi put u historiji odigravala u jednom gradu.

– Bilo je to jedno novo iskustvo i za mene, počastvovan sam da sam bio dio toga, da sam osjetio i to igranje pred praznim tribinama. Trudio sam se da unaprijedim svoju igru, ostvarim povjerenje tima i trenera i da pokažem da sam spreman da igram u najboljoj ligi na svijetu. Sad smo dobili i novog trenera, ali još nemamo termina početka nove sezone, tako da se individualno spremam i kad dođe vrijeme povratka tada ću i praviti planove – priča nam Musa.

Na kraju je dodao i kako će se rado odazvati pozivu u nacionalnu selekciju BiH, ukoliko sezona u NBA bude prolongirana, a poručio je i kako će postati ambasador projekta istraživanja Bosanske doline piramida.

– Podržavam sve što je naše, sve što je pozitivno i ovo je jedna pozitivna priča koju ću promovirati koliko god bude u mogućnosti – kazao nam je Džanan Musa.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe