Dvojici tragično stradalih migranata u BiH klanjana dženaza: Jedan je ukopan kao NN

Ispred džamije u Prekosanju danas je klanjana dženaza dvojici migranata koji su tragično stradali 7. oktobra 2020. godine, kada ih je u naselju Poljavnice udario lokalni putnički voz, koji je saobraćao na relaciji Dobrljin-Banja Luka.

Jednom od migranata utvrđen je identitet i radi se o osobi porijeklom iz Libije, dok za drugog nije utvrđen identitet te je pokopan kao NN lice.

Nakon hiljada i hiljada pređenih kilometara na putu ka boljem sutra, tragično su okončali u našoj zemlji. U njoj su našli smiraj.

“Dženazu-namaz predvodio je glavni imam Medžlisa islamske zajednice Bosanski Novi Samir ef. Ahmić, a dženazi su prisustvovali i ostali Imami, te nekolicina građana našeg grada.

Dvojica migranata ukopani su na novom mezarju u Prekosanju.

Zahvalnost ide predstavnicima naše Opštine, načelniku Miroslavu Drljači, policiji našeg grada, Medžlisu islamske zajednice Bosanski Novi, kao i Amel ef. Begović, koji su svojim angažmanom doprinijeli da ova dva migranta nađu smiraj u našem gradu!

Neka im se Allah dž.š. smiluje, oprosti grijehe i podari smiraj u Džennetu, Amin!”, napisali su na Facebook stranici iz Džemata Blagaj.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe