5.1 C
Bihać
Nedjelja, 4 Decembra, 2022

Dvije trećine vlasnika apartmana u Hrvatskoj bez ijednog gosta

O tome kako teče ovogodišnja sezona u Hrvatskoj, bolje od ostvarenih rezultata možda ipak govore praznine u turističkom prometu, piše u subotu Jutarnji list, navodeći da dvije trećine iznajmljivača nije prodalo nijedno noćenje.

Prema podacima iz eVisitora, proizlazi kako od početka godine do jučerašnjeg radnog dana čak 67 posto privatnih iznajmljivača u svojim smještajnim objektima nije zabilježilo niti jedno noćenje, prenijela je Hina.

Tačnije, od ukupno 107.633 iznajmljivača, barem jedno noćenje zabilježilo je njih 35.958, što je udio od 33,4 posto, a ostatak u prvih pet mjeseci i 24 dana u svojim jedinicama nije ugostio niti jednog jedinog gosta.

Dodatno, njih 3.815 imalo je promet manji od sedam noćenja, što svjedoči kako će ova godina, a sasvim sigurno i one koje dolaze, biti pravi izazov za domaći turizam, navodi se.

‘Očekivali i manje brojke’

Kako je za Jutarnji list prokomentirala predsjednica Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK-u Martina Nimac Kalcina, s obzirom na očekivanja, u Zajednici su dosad postignutim rezultatom čak i zadovoljni.

„Iskreno, očekivala sam da bi brojke mogle biti i manje, ovako ipak ispada da je trećina iznajmljivača uspjela ostvariti barem nekakav promet što je, s obzirom na pojavu bolesti, jako dobro. Kad uzmemo u obzir da su zračne luke bile zatvorene, a gosti nisu mogli dolaziti ni preko kopnenih granica, trebamo biti sretni”, poručila je Nimac Kalcina.

Prema podacima iz eVisitora, s jučerašnjim danom turistički promet bilježi se u 622 od ukupno 1.171 hotela, što čini tek nešto malo više od 50 posto kapaciteta.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe