Dva požara, četiri remećenja javnog reda i mira evidentirana u Cazinu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 4°C, dok je vodostaj Mutnice 1,25 m.

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije u protekla 24 sata, sve u vezi remećenja javnog reda i mira. Tako je došlo do upućivanja prijetnji i omalovažavanja jednog lica od strane drugog putem SMS poruka, društvenih mreža, portala, kao i do upućivanja prijetnji vikom, galamom, drskim ponašanjem u Stijeni. Nardba o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 21:00-05:00 sati prekršena je dva puta, i to u Jošanima-Gnjilavac te Ulici generala Izeta Nanića.

Vatrogasna jedinica je imala dvije intervencije u protekla 24 sata: gašenje požara dimovodnog kanala na Alincu i požara krovišta vikendice u Tržačkim Raštelima.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 33 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima dana 21.04.2021. godine doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema slijedećem rasporedu:

– od 09:00 do 15:00 sati trafo-područje Klupe – izlaz prema Baščama i Alincu te

– od 09:00 do 11:00 sati trafo-područje Centar i Nova – izlaz prema Alincu i Ulici Nurije Pozderca.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u većem dijelu BiH saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Zbog neophodnih radova na autoputu A-1 u blizini naplatnog mjesta Sarajevo sjever danas će biti zatvorene preticajne trake u oba smjera.

U tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Kaonik-Busovača (ulaz u Busovaču), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe