7.9 C
Bihać
Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023

Dva kluba ispala iz Prve lige FBiH!

Na osnovu sportskih rezultata i uslovu odlučeno je da u niži rang ispadnu Slaven Živince i Radnik Hadžići. U trenutku prekida sezona ova dva kluba su zauzimala 15. i 16. mjesto.

Olimpik koji je najviše pokazao i zauzimao prvo mjesto na tabeli nakon 16. kola je i zvanično proglašem prvakom za sezonu 2019/20.

Od sljedeće sezone u Prvoj ligi FBiH će zvanično igrati povratnik Posušje i ambiciozni Vis Simm-Bau.

Plan je da nova sezona Prve lige FBiH starta sedmicu nakon početka Premijer lige BiH, odnosno 8. augusta.

Riješeno je pitanje i licenci. Odlučeno je da se novi pravilnik o licenciranju prolongira za jednu godinu, te će važiti tek od takmičarske godine 2021/22.

Inače, FS FBiH je odlučio i da pomogne klubovima članovima Prve lige i Drugih liga na način da budu oslobođeni kotizacije za jesenji dio sezone.

Kada su u pitanju Druge lige FBiH one bi trebale startati sedam dana nakon početka Prve lige FBiH.

Kada je u pitanje afera “VAR” naš izvor ističe da se na IO tretiralo i to pitanje te da je donesen zaključak da će Komisije saveza prije početka seminara izvršiti sve istrage i radnje za sva službena lica zahvaćena u ovom slučaju.

Pet osoba koje su pod zabranom su suspendovane i neće biti na listama, dok svi ostali koji su spomenuti da su navodno prekršili pravilnik Saveza biće procesuirani organima Saveza.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe