17.3 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Društveno-odgovorna kompanija: ALMA-RAS će pokloniti 50.000 maski

Kompanija Alma Ras svjesna situacije u kojoj se nalazi cijelo društvo, ali i važnosti uloge kako građana, tako i privrednih subjekata, odlučila je dio svojih proizvodnih kapaciteta ustupiti Federalnoj upravi civilne zaštite. Ovim je iskazana spremnost da dio svoje proizvodnje namjeni šivanju maski i druge zaštitne opreme, u borbi protiv virusa COVID 19. Trenutno smo u fazi planiranja proizvodnje i doniranja preko 50.000 zaštitnih maski. U toku je nabavka prijeko potrebnih respiratora koje ćemo donirati zdravstvenom sistemu u BiH.

Alma Ras, u ovim trenucima, finansijsku pomoć nesebično pruža udruženjima čija je osnovna djelatnost zbrinjavanje socijalno ugrožene populacije u Varešu, Doboj Istoku i Banjoj Luci. Također, organizacijama koji su se uključili u pravljenje zaštitne opreme, doniran je repro materijal. U ovoj situaciji, nismo zaboravili nii migrante u Tuzli, kojima indirektno pomažemo preko udruženja Pomozi.ba.

Posebnu pažnju usmjerili smo na zaštitu zdravlja i sigurnost svih uposlenih, kroz odgovorno ponašanje u sredini u kojoj živimo svi. Iz toga je proizašla odluka da sve rizične kategorije uposlenika odmah izolujemo, a u toku je i obustava većeg dijela proizvodnih pogona. Od samog početka pratili smo situaciju u regionu i državi, te u skladu s tim donosili odluke. Svi sektori bili su upoznati s mjerama, a rukovodioci su na dnevnoj osnovi obavještavali uposlenike o preduzetim radnjama.

S obzirom da su svi maloprodajni butici zatvoreni sredinom ovog mjeseca, kako bi ostali i dalje u službi građana BiH, ostavili smo mogućnost narudžbe svih brendova naše kompanije putem Alma Ras online butika. U ovom periodu dostava će biti, za sve, besplatna.

Pored zaštite zdravlja uposlenih, kompanija je poduzela i mjere kako bi sačuvala radna mjesta, što će biti najveći izazov, ali za koji se menadžment nada da će uspješno savladati. Od samog početka sarađujemo sa svim poslovnim partnerima. Zajedničkim snagama pomažemo jedni drugima, solidarišemo se, donosimo određene odluke i postupamo u skladu s tim.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe