5.3 C
Bihać
Petak, 8 Decembra, 2023

Dramatično u dijelovima Srbije: Ljude prevoze u čamcima, domovi su im poplavljeni

IZVORavaz.ba

Obilne poplave izazvale su haos i u dijelovima Srbije. Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, usljed obilnih padavina, 24 sata dnevno su u pripravnosti i nadziru sve vodotokove, pružaju pomoć stanovništvu i evakuiraju građane Srbije u svim ugroženim opštinama.

Danas je proglašena vanredna situacija u gradu Loznica, opštinama Mali Zvornik, Krupanj, Osečina, Mionica, Lučani i na delu opština Ljubovija, Kosjerić i Arilje.

Specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi iz Beograda, Novog Sada, Šapca, Valjeva, Sremske Mitrovice i Čačka su, uz Žandarmeriju, tokom jučerašnjeg i današnjeg dan, evakuirali su 71 osobu na teritoriji opština Krupanj, Ljubovija, Kosjerić i Lučani.

Kako se na fotografijama MUP-a vidi, voda je u pojedinim mjestima toliko porasla, da se spasilačke ekipe čamcima probijaju kroz dvorišta.

Situacija je stabilnija u Krupnju, Loznici, Osečini, dok je u Ljuboviji, Guči, Lučanima i Arilju situacija još kritična i prati se stanje na terenu.

Inače, reagirajući na najavu Republičkog hidrometeorološkog zavoda da se može očekivati veći porast vodostaja reka, Ministarstvo je još pre tri dana stavilo u pripravnost sve jedinice Sektora za vanredne situacije, posebno u sjevernim, centralnim i zapadnim dijelovima Republike Srbije.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe