14.8 C
Bihać
Subota, 2 Decembra, 2023

Drama u Bihaću: Vlasnik ih nije pustio u klub, pokušali ga zgaziti terencima, a on pucao na njih

Policijska stanica Bihać sinoć je u 23.20 sati zaprimila dojavu od strane zaštitara zaštitarske agencije “Bakrač” koji je na dužnosti bio u Ugostiteljskom objektu “Borik” u ovom gradu, koji je tom prilikom saopštio da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane jedne muške odrasle osobe inicijala A.D. rođenog 1963. godine u Bihaću, kome je zbog ranijih dešavanja u istom objektu zabranjen ulazak.

To je za Hayat.ba potvrdio Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.

Kako kaže, iz razloga nepuštanja u ovaj klub isti je počeo vrijeđati, prijetiti po život i omalovažavati vlasnika.

Policijska patrola je je pronašla osumnjičenog, koji je prihvatio odgovornost i u policijskoj stanici mu je izdat prekršajni nalog zbog kršenja javnog reda i mira. Kako nije davao nikakvu sumnju da će nastaviti sa remećenjem javnog reda i mira, nakon prihvatanja odgovornosti isti je napustio stanicu.

Odlaskom iz stanice u 00.30 ista osoba u pratnji sina A.D. terenskim vozilima, quadovima, dovezli su se pred klub “Borik”, gdje zatiču vlasnika inicijala Z.R. rođenog 1977. u Bihaću. Njih dvojica su na vlasnika krenuli terencima. Vlasnik je izbjegao kontakt vozila, i upotrijebio je vatreno oružje koje je imao kod sebe. Radi se o revolveru. Ispalio je dva hitca – kaže Beganović.

Dodaje da su se spomenute osobe sa terenskim vozilima udaljila sa lica mjesta, prilikom čega su udarila u parkirana vozila.

Na lice mjesta potom dolazi i treća osoba sa vozilom marke audi. Radi se o licu inicijala A.E. koji je sin i brat od napadača. Sa njim je u vozilu bila i njegova supruga V.R. rođena 1991. u Njemačkoj. Oni su se provezli tom lokacijom, a zbog dojava zbog vatrenog oružja koje je policijska stanica već imala, na lice mjesta je izašla ponovo patrola policije, tako da je zatekla kako vlasnika, tako i vozača audija i njegovu suprugu – kaže za Hayat.ba portparol.

O svemu je obaviješteno Tužilaštvo USK gdje se dežurni tužilac očitovao da u opisanom događaju postoje elementi krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti. Zbog upotrebe oružja od vlasnika ugostiteljskog objekta, izuzet je revolver, u kome su pronađene dvije čahure i tri neispaljena metka.

stražitelji policijske stanice izvršili su uviđajne radnje, te poduzimaju druge mjere i radnje u cilju dokumentovanja predmeta koji će biti proslijeđen na dalje postupanje Tužilaštvu.

Za sada nemamo informaciju da su dva lica koja su bila na terenskim vozilima pronađeni, za njima se intenzivno traga – kaže Beganović.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe