Dragan Bursać: Zašto je normalno da nama “uvik umisto sprida ulazi sazad”

Broj zaraženih korona virusom u Mostaru povećan je u odnosu na jučerašnji dan i to za dvije novozaražene osobe.

Naime, nakon što je jučer potvrđen prvi slučaj, danas je objelodanjeno da je zaražena i supruga prvootkrivenog, kao i uposlenica u kompaniji koja je u vlasništvu jučer oboljelog.

Situaciju usložnjava i što se pomenuta nedavno porodila, te boravila posljednjih dana na Odjelu za ginekologiju mostarskog SKB-a.

Prvozaraženi je prema riječima direktora SKB-a Ante Kvesića u stabilnom stanju i ima tešku kliničku sliku Covida-19. Druga zaražena je njegova supruga, dok je sin danas ponovo testiran, i to nakon što je jučer bio negativan.

Međutim, najviše pažnje bh. javnosti privukao je govor direktora mostarske bolnice, kojeg je teško prepričati, te ga je najbolje pogledati.

O svemu se putem društvenih mreža oglasio i novinar Dragan Bursać, koji je napisao:

“Umisto sprida uša nam je sazad”

Ravnatelj SKB-a Mostar dr. Ante Kvesić.

E u ovoj rečenici je sadržano sve. I doživljaj borbe, i doživljaj svijeta, i funkcija, i ozbiljnost, i borba protiv virusa.

Nama uvik umisto sprida uzlazi sazad. Uvik nam se namjesti neki Oblo, Kocko ili Ćoško po stranačkoj dužnosti i ublehaškoj hijerarhiji da vodi ovaj nesrećni narod. Pa i u bolesti. I dok ga vodi, uleće nam sazada. Narod po navici očekuje sprida, ali opet po navici uleti sazada. Jebi ga!

Najnormalnije je to u zemlju u kojoj za 20 ojra carinici ševrcuju visokorizične osobe u zemlju, dok u isto vrijeme zaraženi zaražava trudnice po Mostaru, jer je primljen preko štele na pogrešno odjeljenje. Normalno da nam ulazi sazada, napisao je Bursać.

"Umisto sprida uša nam je sazad"Ravnatelj SKB-a Mostar dr. Ante KvesićE u ovoj rečenici je sadržano sve. I doživljaj…

Posted by Dragan Bursać on Wednesday, March 18, 2020

Izvor: fokus.ba

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe