Donesena odluka, Kristijanu Ronaldu će se suditi za silovanje

IZVORavaz.ba

Bivša učiteljica Ketrin Majorga (Kathryn Mayorga) optužila je Kristijana Ronalda (Cristiano) da ju je silovao prije 11 godina u hotelu u Las Vegasu. Prvo je optužba odbačena zbog manjka dokaza, no 35-godišnjakinja je ubrzo podnijela građansku tužbu, prenosi “24 sata”.

Prvi sudski postupak je prekinut zbog nedostatka dokaza, no Majroga je ubrzo podnijela građansku tužbu nakon što je njen tim tvrdio da je na njenoj odjeći pronađen Ronaldov DNK.

Portugalac je sve oštro demantirao, ali Amerikanci su ponovno otvorili slučaj protiv njega. Majorga je 2010. godine uzela je za šutnju 375.000 dolara, ali na kraju je ipak odlučila posegnuti za tužbom. Ronaldovi advokati ne poriču da je on dao novac Amerikanki, ali tvrde da je to učinio na nagovor savjetnika koji su smatrali da će tako spriječiti narušavanje ugleda, teško stečenog teškim sportskim radom.

– Nakon što me je silovao, izvinio mi se. Kleknuo je i rekao kako je on 99 posto dobar momak, no ne zna za ovih 1 posto – rekla je Majorga u intervjuu za njemački “Der Spiegel” koji je i objavio detalje ove priče.

Jedno vrijeme se činilo kako se nogometaš Juventusa ipak spasio i riješio optužbi, ali sada ga čeka novi dugotrajan proces u pokušaja dokazivanja svoje nevinosti. On od početka tvrdi kako nije kriv, a proces počinje u decembru. Tada je planirano suočavanje, a naravno postoji mogućnost i van sudske nagodbe.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe