Donedavno imam džemata Kličići teško obolio: Apel za pomoć Halid ef. Haliloviću

Donedavno imam u džematu Kličići u Cazinu, Halid ef. Halilović iznenada je obolio.

Objavili su to njegove kolege imami.

“Ovo je jedan divan insan, kolega i imam. Do nedavno je bio imam u Cazinu u džematu Kličići…

Allah ga je uznenada iskušao, oba bubrega su mu zatajila iznenada i sad je na dijalizi…

Mlad, ima suprugu i malu djecu, ali kušnja nema zvona na sebi, kako je došla njemu na vrata, sutra može doći i nama…

U ime Svevišnjeg, uz dovu da nas zaštiti kušnje bolesti, nas i našu porodicu, pozivam vas koji želite da pomognete Halilovic ef. Halidu…”- napisao je Muhamed ef. Begić.

Danas je prvi u mjesecu novembru, većini će plate leći do kraja sedmice, znamo i da su izdaci svakodnevnog života sve veći i veći, ali stanite na sekundu i zamislite da saznate da ste teško bolesni, da vam treba ogromna cifra novca za vaše izliječenje, a vi tu cifru nemate….

Šta bi ste učinili? Da li bi vam onda bile bitne sve te materijalne stvari kojima da se ne lažemo svi težimo? Ne bi sigurno.

Ne dao Bog nikom da sa spoznajom da je bolestan i da mu treba ogromna cifra za izliječenje svaku noć ide u krevet pitajući se hoćel osvanuti živ, hoćel se novac skupiti na vrijeme, hoće li poljubiti svoju milu djecu kao i svako jutro.

Ljudi dragi pomozite ovom dobrom, nadasve plemenitom i čestitom čovjeku da živi, da uz Allahovu pomoć i sve vas dobre ljude ode na transplantaciju i da se svojoj ženi i dječici i svojim džematlijama vrati živ i zdrav.

Kao što sam već pisala grupa Podrška oboljelim mladim ljudima broji 11. 200 i nešto članova kad bi svi po 4 KM uplatili nakupili bi više nego što je potrebno.

Danas sam dobila od efendije i račun za uplate iz inostranstva pa eto ko ima volju i želju da pomogne da ga dragi Allah nagradi.”- napisali su na FB uz apel za pomoć.

Portal Cazin.net će se uključiti i pomoći ovu akciju i pozivamo sve koji su u mogućnosti da isto učine.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe