3.6 C
Bihać
Srijeda, 30 Novembra, 2022

Donacija tableta “Save the Children” za učenike slabog imovnog stanja u školama USK

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona je u saradnji sa organizacijom Save the Children danas 30.04.2020. godine uručilo 140 tablet uređaja školama sa područja Unsko-sanskog kantona za potrebe učenika slabog imovnog stanja kako bi isti mogli pratiti online nastavu, odnosno prilagoditi se nastavnom procesu za vrijeme COVID-19 pandemije. Veliku zahvalnost izražavamo dugogodišnjem partneru organizaciji Save the Children koja je Ministarstvu obezbijedila tehničku podršku u vidu tableta, kako bi se omogućilo ostvarivanje prava na obrazovanje za učenike koja do sada nisu imala mogućnost pristupa online nastavi.

Također zahvalnost iskazujemo BH Telecomu koji je za učenike koji nemaju obezbijeđen pristup internetu, a koji će koristiti danas donirane tablet uređaje, obezbijedio Ultra start pakete na kojima će korisnici imati 700mB besplatnog mobilnog interneta dnevno za potrebe praćenja online nastave.

Pored današnje donacije BH Telecom je obezbijedio ukupno skoro 600 Ultra start paketa za učenike slabog imovnog stanja na području Unsko-sanskog kantona za praćenje online nastave.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe