5.3 C
Bihać
Petak, 8 Decembra, 2023

Dom zdravlja Bihać: Obavijest za građane!

Potrebno je da svi oni roditelji/staratelji čija djeca nisu mogla primiti redovne vakcine, te doći na pregled/kontrolu u savjetovalište zbog pandemije korona virusa pozovu neki od ispod navedenih telefonskih brojeva, te da dogovore termin za pregled i vakcinaciju.

Pedijatrija – kartoteka – 037/316-759
Pedijatrija – savjetovalište – 037/316-765

Ukoliko nema slobodnih termina, osoblje Službe za zdravstvenu zaštitu djece se obavezuje da će vas naknadno kontaktirati za neki od slobodnih termina.

Vakcinacija se obavlja u dogovorenim terminima i to u vremenskim razmacima od 30 minuta, a roditelji/staratelji koji dovode dijete/djecu su dužni doći sa zaštitnom maskom i rukavicama, pridržavajući se svih mjera u ustanovi, te jedan roditelj/stratelj može biti na samom pregledu, dok drugi čeka u čekaonici savjetovališta.

Trenutno je jako velik broj roditelja koji samoincijativno zovu i dogovaraju termine, nakon što su putem medija informirani da bi se vakcinacija mogla nastaviti, a nakon što se završi vakcinacija te djece, naša Služba će redom pozivati sve one koji se trebaju vakcinisati počev od 2020. godišta.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe