17.3 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Dom zdravlja Bihać nije slao nove uzorke za testiranje u Sarajevo

Na području grada Bihaća u protekla 24 sata nije bilo novih slučajeva osoba pozitivnih na virus COVID-19, čime broj oboljelih na području grada iznosi 20 osoba.

Nažalost, na području Grada Bihaća do sada su evidentirana tri smrtna slučaja, istovremeno pet osoba je ozdravilo od koronavirusa.

Trenutno je u samoizolaciji po riješenjima nadležnih službi na području grada 643 osoba, dok se na području Unsko-sanskog kantona u samoizolaciji se nalazi 2916 osoba. Kada je u pitanju broj osoba kojima je isteklo riješenje o samoizolaciji na području grada Bihaća evidentirane su 226 osobe, a na području USK-a 1135 osoba.

(Napomena: podaci uzeti sa zvaničnih kanala i institucija).

Izolatorij Doma zdravlja Bihać opremljen i spreman za funkciju prijema lakše i srednje teških bolesnika oboljelih od koronavirusa sa maksimalno dostupnih 75 kreveta.

Dom zdravlja Bihać tokom protekla 24 sata imao je 37 redovnih intervencija i pregleda. Kada je u pitanju koronavirus, uposlenici Doma zdravlja Bihać jučer nisu slali uzorke u Sarajevo na testiranje. Ispred ZU Doma zdravlja u funkciji je trijažni punkt koji je postavljen u krugu objekta, radi trijaže svih pacijenata koji ulaze u ovu zdravstvenu ustanovu.

Na području grada Bihaća u protekla 24 sata evidentirana su 2 narušavanja javnog reda i mira i niti jedna saobraćajna nesreća. Vatrogasna jedinica Bihać nije imala intervencije.

Tokom proteklog dana članovi štabova civilne zaštite po mjesnim zajednicama izvršili su redovnu kontrolu osoba kojima su izdata rješenja o samoizolaciji ili zdravstvenom nadzoru zbog preventivne zaštite od koronavirusa COVID-19 ( Izačić – 7, Pritoka-10, Sokolac-2, Ribić-Orljani-2, Ripač-2, Vrsta-1, Gata-7, Kamenica-9, Orašac-11, Klokot-Papari-2, Privilica-10, Luke -15, Brekovica-9, Kulen Vakuf -1, Ozimice -2).

Članovi štabova, istovremeno su u svim mjesnim zajednicama Grada Bihaća obišli su starije osobe i porodice u stanju socijalne pomoći, te vršili podjelu toplih obroka koji su pripremljeni u javnim kuhinjama i Crvenom križu Bihaća.

Tokom jučerašnjeg dana volonteri Crvenog križa Bihaća i javnih kuhinja Imaret, Merhamet i PD Horizont podijelili su 550 toplih obroka za socijalno ugrožene građane, a evidentirano je i devet dobrovoljnih darivalaca krvi.

Vatrogasna jedinica Bihać izvršila je sapiranje i dezinfekciju slijedećih ulica: Žegarska, 101. Bojne, put prema vojnoj bazi Adil Bešić i Križ.

JKP „Komrad“ izvršilo je sapiranje i dezinfekciju u MZ Srbljani, odnosno naseljima Jezero i Spahići.

U toku je izvođenje građevinskih radova na izgradnji privremenog migrantskog centra na lokalitetu Lipa. Vrši se redovan odvoz smeća. Vodosnabdijevanje na području Grada Bihaća odvija se bez poteškoća i prekida. Voda na svim izvorištima koja su pod nadzorom JP „Vodovod“ Bihać je zdravstveno ispravna. Snabdijevanje električnom energijom na području grada Bihaća odvija se bez ikakvih poteškoća. PTT saobraćaj se odvija bez poteškoća.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe