22.6 C
Bihać
Subota, 13 Augusta, 2022

Dok krajiški narod skuplja za respiratore: Zavod zdravstvenog osiguranja mijenja Sistematizaciju te planira graditi zgradu od milion KM!

Ovih dana svjedočimo velikoj borbi zdravstvenih radnika protiv koronavirusa koji je zahvatio skoro sve zemlje svijeta. Još uvijek pandemija izazvana ovim virusom nije u tolikim razmjerima zahvatila Bosnu i Hercegovinu i Unsko-sanski kanton.

Diplomatski kor stranih zemalja u Bosni i Hercegovini pohvalio je naše predstavnike vlasti da su vođeni greškama i posljedicama drugih zemalja, većinu mjera (zabrane rada ugostitelja, hotelijera, zabrane kretanja itd.) donijeli na vrijeme.

Istini za volju, među prvima smo zatvorili kladionice, ugostiteljske objekte, te sva nepotrebna mjesta gdje bi se građani mogli okupljati u većem broju.

Međutim, kao i u svakoj nevolji uvijek postoje oni koji vješto koriste narušen sistem kako bi mogli na brzinu uraditi neke stvari po mnogo bržim procedurama nego inače.

Tako Upravni odbor Zavod zdravstvenog osiguranja u Krajini na čijem je čelu Zuhad Porčić, mijenja Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji, u narodu poznat kao sistematizacija, čime bi mogao uposliti dodatnu radnu snagu nauštrb budžeta ZZO koji se ionako katastrofalno puni zbog posljedica koronavirusom.

Predsjednik UO ZZO USK Zuhad Porčić

Finansijskim planom planirano je za 2020. godinu još novih 10-tak radnih mjesta.

Za plaćanje komisija u Zavodu koje se većinom obavljaju u toku radnog vremena izdvojeno je oko 120.000 KM.

Uz to sve u finansijski plan Zavod je ugradio  cca jedan milion KM za gradnju ili kupovinu nove zgrade, jer su sada smješteni na dvije lokacije u Bihaću. Tako će stranački establišment u ZZO dobiti priliku u narednom periodu da dobije nove prostorije na račun građana Unsko-sanskog kantona.

Ovih dana oglasio se Sindikat ljekara iz Kantonalne bolnice da je kupio svojim sredstvima za svoje uposlenike maske, rukavice, odijela itd.

Postavlja se pitanje čemu služi Zavod zdravstvenog osiguranja u Unsko-sanskom kantonu sa budžetom od cca 110 miliona KM ako zdravstveni radnici novcem sindikata kupuju zaštitna sredstva u iznosu od cca nekoliko hiljada KM.

Prosimo po svijetu za Kantonalnu bolnicu, opet humani krajiški narod u teškim vremenima pokazuje svoju humanu i našu najbolju krajišku stranu, a mi se opet bavimo samo sa sobom i svojim interesima.

Uostalom, pa i naš najveći Zakonodavni organ u Krajini, Skupština USK, obezbijedila je prije 15 dana 50.000 KM za Konjički klub Velika Kladuša kojim upravljaju bliski saradnici i prijatelji osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića.

Za kraj i mi vas pozivamo da pomognete našu bolnicu jer heroji u bijelom će vjerovatno kao i uvijek biti tu za nas:

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se