Dodikov paralelni svijet: Pola Titove ulice u Sarajevu se zove po Aliji, a trotoari su zeleni

IZVORklix.ba

Taman kada pomislimo da spinovima i dezavuisanju javnosti člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika nema premca, on se potrudi da nam dokaže da uvijek može otići “dalje” u izljevima mržnje prema Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Nakon mnogobrojnih izjava iz prošlosti u kojem je glavni grad BiH uspoređivao po broju džamija sa Teheranom, govorio da “hodža arlauče” i još mnogo toga, u sinoćnjem gostovanju na RTS-u otišao je još jedan korak dalje.

Dodik je tako ponovo plasirao u javnost neistinite informacije o Sarajevu, rekavši da polovina glavne ulice u gradu, ulice Maršala Tita, nosi ime po prvom predsjedniku RBiH Aliji Izetbegoviću.

“A trotoari su ofarbani u zeleno”, dodao je Dodik na sve to.

Ova izjava još je jedna u nizu Dodikovih laži kojima pokušava izmanipulisati javnost. Naime, svakome ko je barem jednom boravio u Sarajevu poznato je da nijedna ulica u Sarajevu ne nosi ime Alije Izetbegovića. Također, trotoari nisu zelene boje.

Ulica Maršala Tita u Sarajevu (Foto: Google Maps)

Malo je vjerovatno da Dodik nije upoznat sa ovom činjenicom, tako da je teško shvatiti razloge zbog kojih ovaj spin uporno godinama gura u javni prostor.

Videozapis ove izjave već je viralan na društvenim mrežama.

Istinomjer je prošle godine analizirao izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je u jednom mjesecu čak tri puta javno problematizirao “ulicu koja nosi ime po Aliji Izetbegoviću”.

Uvidom u registar naziva ulica u Kantonu Sarajevo, objavljenog na zvaničnoj stranici Zavoda za informatiku i statistiku Kantona Sarajevo, došlo se do informacije da ulica takvog imena ne postoji u Sarajevu.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe