22.3 C
Bihać
Četvrtak, 19 Maja, 2022

Dodik pisao Trampu, želi izbjeći “kolateralnu štetu neistina”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) informirao u pismu o aktuelnoj situaciji u BiH, jer smatra značajnim da on i njegovi saradnici budu obaviješteni o tome na koji način se u BiH odvija situacija.

Dodik je rekao da je veoma važno razumjeti da u Americi postoji politika predsjednika, koju je podržavao od početka, a to je politika nemiješanja u unutrašnje stvari drugih zemalja.

Dodik je napomenuo da tamo postoji ono što ni sam Tramp nije uspio da pobijedi, a to je duboka država u Americi, koja je ostatak prethodnih vlasti.

– U tom pogledu želimo da izbjegnemo da budemo kolateralna šteta neistina ili domunđavanja tih raznih ostataka takozvane “duboke države” i mislimo da je veoma važno da Tramp i njegovi najbliži ljudi budu obaviješteni o tome na koji način se ovdje odvija situacija -rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

On je napomenuo da je više puta pisao Trampu i da će nastaviti da mu piše, a odgovor na ta pisma su ponašanje, stavovi, te sve manje miješanje stranaca u BiH.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se