11.6 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

Dodik odgovorio na Komšićevu izjavu da RS treba pomoći

“Željko Komšić je posljednja osoba koja treba uopšte da priča da ‘pomaže’ Republici Srpskoj. Neka prestane da obmanjuje javnost, mada je to teško, jer je poznat po tome s obzirom da je i funkciju koju obavlja zasnovao na laži i prevari naroda kojem pripada”, poručili su Dodikovog kabineta povodom Komšićeve izjave u vezi sa raspodjelom sredstava MMF-a da “Republici Srpskoj treba pomoći jer je to dio BiH”.

IZ Dodikovog kabineta poručili su da bi “Komšiću bi bilo bolje da okupi silne kantone u FBiH, u kojima se ljudi snalaze kako znaju i uglavnom su ostavljeni sami sebi u ovom kriznom vremenu”.

“A, ukoliko Komšić baš toliko želi dobro Republici Srpskoj, neka svojim autoritetom, kojeg nikada nije ni imao, utiče da se kontrolišu granični prelazi u FBiH na koje im u njegovu omiljenu zemlju ulazi i izlazi ko i kako hoće, čime se u vrijeme epidemije virusa korona svjesno ugrožava i Republika Srpska i FBiH”, naglašava se u saopštenju.

Iz kabineta člana Predsjedništva BiH navode da Komšića “nikada ga nema tamo gdje treba da bude, ali zato uvijek vreba priliku da se medijski eksponira kada treba izmišljati i bacati ljagu na Republiku Srpsku”.

Komentarišući reakcije koje je u javnosti izazvala njegova izjava o tome kako nema ništa protiv da entitet RS dobije par miliona više od MMF-a u odnosu na uobičajenu praksu raspodjele sredstava od tranše MMF-a, Komšić je kazao da entitet RS treba pomoći, jer je to dio BiH koji je u lošijoj situaciji.

“Ovo nije redovni aranžman, ovo je vanredni, za vanrednu situaciju, kao što je bio onaj kad smo imali poplave, pa su tada sredstva dijeljena pola – pola. Ovo je pomoć u kriznoj situaciji. Kako stvari stoje i kada gledate stanje zdravstvenog sistema i kada gledate ekonomiju, entitet RS je u daleko težoj situaciji, nego FBiH. Zašto se ne bi pomoglo RS-u? To je naše, to je dio naše zemlje, zašto bi postupali sebično na način da se više otme sebi”, rekao je.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe