20.1 C
Bihać
Srijeda, 5 Oktobra, 2022

Dodik o Mladiću: Nije ratni zločinac, Hag Srbe želi prikazati kao loše momke

“Oni od njega hoće da naprave zločinca, što je neprihvatljivo za srpski narod i za mene kao predsjednika tog naroda”, izjavio je Dodik za Sputnjik na srpskom jeziku, redakciju sa sjedištem u Beogradu koji finansira zvačnična Moskva.

Nadalje, Dodik je naglasio da Ratko Mladić “ne zaslužuje takvu presudu jer nema tu vrstu odgovornosti koja mu se nameće zato što ni njegovi pandani u Hrvatskoj i Federaciji BiH nisu nikada osuđeni, a isto su izvodili ratne operacije”.

“Moja očekivanja od Haškog tribunala i Mehanizma su jasna i dio su iskustva koja imamo. Oni su neobjektivni i usmjereni na to da do kraja dovedu priču o Srbima kako bi kada istorija bude pisana mogla reći to su loši momci”, istakao je Dodik.

On je izrazio žaljenje zbog “svega toga”, dodavši da je “obaveza Republike Srpske bila da pomogne porodici, što je i učinjeno”.

“Ja sam kao predsjednik bh. entiteta RS išao kao svjedok odbrane Ratka Mladića da svjedočim u tom procesu i naravno da mi to nisu oprostili pa sam dobio neke sankcije od Amerike. Nisu rekli direktno da su sankcije zbog toga, već su mi kao nešto našli, ali to je njihov problem nije moj”, rekao je Dodik za “Sputnjik”.

Podsjetimo, izricanje konačne presude Mladiću bit će održano 8. juna 2021. godine pred Međunarodnim mehanizmom za krivične sudove, objavljeno je u petak 30. aprila.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se