14.8 C
Bihać
Subota, 2 Decembra, 2023

Dodik: Ne miješamo se u dešavanja u Socijalističkoj partiji

IZVORavaz.ba

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik rekao je da Socijalistička partija ostaje koalicioni partner SNSD-a, koji se ne miješa u unutrašnja previranja u toj stranci, kao što nije ni u DNS-u.

Kazao je da ne voli što se to dešava u SP-u, gdje jedna grupa poslanika traži smjenu Petra Đokića, koji je neke od njih isključio iz stranke.

Dodik je na konferenciji za novinare, nakon proširene sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, naveo da je s Mićom Mićom prije dva dana razgovarao o dogovoru kako da idu zajedno na izbore te da to neće raditi s liderom SDS-a Mirkom Šarovićem, koji je ranije rekao da samo on može učestvovati u takvim procesima.

– Ima različitih prijedloga da Mićić bude zajednički kandidat, kao i da ne bude. Ali ćemo vidjeti. To su razgovori koje ću završiti s Mićićem, a sigurno neću sa Šarovićem – rekao je.

Tvrdi da Bošnjaci uvjetuju imenovanje Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice “vraćanjem“ Senada Bratića na funkciju potpredsjednika Narodne skupštine RS, ali da se radi o sasvim drugom nivou vlasti.

Dodik kaže da, ako Bošnjaci hoće da razgovaraju o tome da se vrati Bratić, to je legitiman zahtjev, kao i onaj da SNSD dobije mjesto potpredsjednika Federacije BiH.

– Na taj način se i Bratić može vratiti, ali se to ne može vezati za Vijeće ministara BiH, što je već završena priča – kazao je.

Protiv je povećanja plaća za zaposlene u organima vlasti na nivou BiH.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe