10.4 C
Bihać
Četvrtak, 5 Oktobra, 2023

Dodik: Ako budemo morali, uvest ćemo policijski sat od 24 sata

Dodik je zamolio građane da budu odgovorni i učine sve, kao i prethodnih pet sedmica, da ostanu disciplinovani i spriječe širenje virusa.

“Svi smo usmjereni ka tome da spriječimo širenje i ekspanziju virusa i zato su preduzete mjere da bi se smanjio socijalni kontakt. Mislimo da ne smijemo da popustimo sa stanovišta discipline i ako budemo morali, uvest ćemo policijski sat od 24 sata”, rekao je on za RTRS.

Istakao je da bi na svim graničnim prijelazima u BiH trebalo da budu uspostavljeni karantini.

Najavio je da danas na banjalučki aerodrom stiže prvi od tri aviona pomoći iz Rusije za spriječavanje širenja Covida -19.

“Obratio sam se ranije sa zahtjevom da nam pomogne Ruska Federacija i razgovarao s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim”, rekao je Dodik.

Najavio je da u RS iz Rusije dolazi ukupno 25 ljudi, od čega je 15 ljekara i medicinskih sestara koji će pomoći u pogledu liječenja.

“Devet je osoba koje će vršiti dezinfekciju otvorenog prostora i dolaze sa tri vozila specijalozovana za taj posao i s njima dolazi dezinfekcioni materijal i sav drugi medicinski materijal neophodan za rad njihovih timova”, rekao je Dodik i zahvalio za pomoć ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Tvrdi da u RS-u nema zloupotrebe vanrednog stanja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe