Utorak, 11 Juna, 2024

Dodik: Јa se borim za državu Republiku Srpsku, u Sarajevu mi nemamo prijatelje

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u svom maniru nastavljao je iznositi skandalozne izjave u intervjuu za RTRS.

Naveo je da 9. januar kao dan RS-a neće biti ukinut jer se tim praznikom slavi nastanak ovog entiteta i da će tako biti i ubuduće.

Dodik je podsjetio da je to definisano i deklaracijom o zaštiti nacionalnih i političkih prava srpskog naroda, koja je usvojena u Beogradu na svesrpskom saboru.
– Činjenica da smo usvojili sve članove ove deklaracije govori o tome koliko smo se spremali za ovo – dodaje Dodik.

On je naveo da su na saboru, pored postojećih obilježja, donesena i nova poput dana državnosti i da je zaključeno da se, kao i u Srbiji Sretenje – 15. februar, i u RS-u obilježi kao dan državnosti.

Dodik je istakao da Republika Srpska ima pravo na to i da nije jedina koja ima više datuma za obilježavanje nacionalnih i državnih praznika. On naglašava da oni koji to pokušavaju tumačiti drugačije ne poznaju Zakon o praznicima.

– Ovu deklaraciju su usvojile vlade RS-s i Srbije, dogovorili smo se i da vaučeri turistički, koji važe u Srbiji, važe i u RS-u i obrnuto. Svašta smo dogovorili, ali vidite da sve pada u sjenu kada neki opozicioni političar shvati nešto kako on želi – ističe Dodik.
Dodik naglašava da je usvojena deklaracija kapitalno važan dokument i dodaje da se u Srbiji niko protiv toga nije pobunio, već samo pojedini u Republici Srpskoj koji tvrde da je dan RS-a ukinut.

– Laž je kada se kaže da je Dodik ukinuo dan RS-a. Јa se borim za državu Republiku Srpsku – istakao je Dodik, dodajući da je proces razdruživanja rezultat toga što je BiH propala zemlja.
On je rekao da se BiH održava na predstavi i “nedosanjanim snovima o Bosni”, ali da je nemoguće živjeti u zajednici sa onima koji srpskom narodu nameću epitet genocidnog naroda.

– Republika Srpska je država, sve više će to biti, jednog dana ćemo izaći iz BiH, za nas ovdje nema sreće, ali nema ni sreće za Bošnjake ovako. Ne želim da u političkom smislu živim sa ljudima koji su nam nametnuli da smo genocidan narod. BiH je propala zemlja. Od ovog trenutka ja se bavim samo dobrim odnosima sa našim prijateljima, a u Sarajevu mi nemamo prijatelje. Cinizam koji dolazi iz Sarajeva je samo komičan i ništa više – naglasio je Dodik, prenosi RTRS.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE