28 C
Bihać
Nedjelja, 14 Augusta, 2022

Dobio račun za struju od skoro 3,5 hiljada maraka iako je zgrada u kojoj je živio izgorjela prije četiri godine

Prije skoro četiri godine mediji u Srbiji su objavili informaciju da je u Beočinu u Srbiji izgorjela stambena zgrada u kojoj je stanovalo desetak socijalno ugroženih porodica sa malom djecom. Sve bi to možda otišlo u zaborav da stanari i dalje uredno ne dobijaju račune za utrošenu električnu energiju.

Iako opština nije učinila ništa kada je riječ o zbrinjavanju stradalih porodica, tek neki su smješteni u penzionerski dom dok je većina u privatnom zakupu, bez stalne adrese, piše Sremskomitrovački portal.

Među njima je i petočlana porodica Adnana Azirija koji je, revoltiran računom od EPS-a od skoro 200 hiljada dinara (više od 3 hiljade maraka), počeo da rušiti zgradu kojoj je u požaru stradao cjelokupan krov, prenosi N1.

– Dobio sam račun za utrošenu struju iako dvije godine zgrada nema ni najminimalniji uslov za stanovanje, niti iko živi u njoj. Do skoro je napuštena zgrada bila deponija smeća i štakora. Smrad se širio na sve strane. Ljudi su zabrinuti za bezbjednost zbog urušavanja jer puno djece ima u blizini, ali imam utisak da lokalnu samoupravu u Beočinu to ni malo ne dotiče, kaže Aziri.

Aziri napominje da nije imao nikakvih dugovanja na dan požara, da je svoje komunalne obaveze redovno izmirivao, a sada je EPS angažovao privatne izvršitelje da naplate utrošak za struju koju nije koristio.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se