18.4 C
Bihać
Srijeda, 25 Maja, 2022

Đukanović zbija redove/ Šta će se desiti 6. septembra u Crnoj Gori?

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je svoje pristalice na skup koji je planiran 6. septembra na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

U objavama na zvaničnim stranicama DPS-a i na društvenim mrežama se poziv na skup prati porukama “nema izgovora”, “pokažimo da nas ima mnogo” i “Crna Gora prije svega”. Ista poruka je i podijeljena i na viber zajednici DPS-, prenose crnogorske “Vijesti”.

Prije nego što je DPS zvanično poslao poziv na taj skup, na društvenim mrežama su se širili informacije o planiranom okupljanju uz zapaljive prateće poruke.

Javna okupljanja su mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela ograničena na 40 osoba na javnom prostoru, a kada je u pitanju politički skup – na 100 osoba na otvorenom javnom prostoru, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između lica, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom.

Te mjere su se masovno kršile proteklih nedjelja na proslavama izbornog rezultata opozicije, na takozvanim auto-litijama i takozvanim anti-litijama.
Prethodne sedmice policija je blokirala ulaz u Podgoricu, kazavši da su organizovani dolasci građana spriječeni u cilju sprječavanja širenja koronavirusa u skladu sa mjerama i naredbama Ministarstva zdravlja.

Sinoć su lideri opozicionih koalicionih lista pozvali građane da ne izlaze na ulice da bi se spriječili incidenti i poručili da svako ko to radi, radi protiv njihove pobjede.

Demokratska partija socijalista prethodno nije odgovorila na pitanja da li će pozvati pristalice da isto urade, odnosno da li će pozvati na smirivanje tenzija.

Izvor: cazin.net

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se