1.2 C
Bihać
Petak, 8 Decembra, 2023

Direktorici iz Velike Kladuše i pravosnažno utvrđena kazna za zloupotrebu položaja i ovlaštenja

Kantonalni sud u Bihaću je odbio i odbacio izjavljene žalbe, te potvrdio presudu Općinskog suda u Velikoj Kladuši kojom je direktorica JU „Prva osnovna škola“ Velika Kladuša Bihorac Zehida (1968. godište) iz Velike Kladuše osuđena uvjetnom osudom zbog produženog krivičnog djela Zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Ovom presudom je osuđenoj Bihorac pravosnažno utvrđena kazna zatvora u trajanju od 10 (deset) mjeseci koja se neće izvršiti ako ista u roku od 2 (dvije) godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog je optužnicu protiv Bihorac Zehide podiglo u junu 2018. godine i u postupku koji je uslijedio dokazalo da je ista kao direktorica JU „Prva osnovna škola“ Velika Kladuša u 2015. i 2016. godini nezakonito, bez raspisivanja konkursa zaposlila 4 (četiri) nastavnika na određeno vrijeme. Pritom je osuđena svjesno propustila da radno mjesto ponudi licima sa zvanične kantonalne rang-liste uposlenika za čijim radom je prestala potreba u školama.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe