3.4 C
Bihać
Četvrtak, 1 Decembra, 2022

Direktorica Sarajeva nakon poništenog gola: Šaljemo poruku u ime malih zemalja

Nakon meča, Buljubašić je poslala poruku za UEFA-u i poručila kako treneri Sarajeva ne trebaju večeras govoriti, već da treba neko ko će poslati snažniju sliku onoga što se dogodilo.

“Večeras smo igrali utakmicu ovdje u Brestu protiv Dynama u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka. Na nesreću, poraženi smo rezultatom 2:1, ali odlučili smo da ne dajemo večeras izjavu trenera ili njegovog pomoćnika, jer smatramo da je potrebno poslati snažniju sliku jer dolazimo iz male države kao što je Bosna i Hercegovina”, rekla je direktorica FK Sarajevo.

Ona je na mobitelu pokazala fotografiju na kojoj se vidi da ofsajda nije bilo.

“Danas se dogodilo nešto što nisam vidjela u fudbalu tokom cijelog mog života. Ova situacija trebala je biti gol, ali je dosuđen ofsajd. Učinit ćemo sve da UEFA zna svaku stvar o ovom meču. Nikada nisam vidjela ovakvo suđenje i ovakve greške i mislim da smo večeras definitivno pokradeni.

Želimo poslati poruku jer mislimo da fudbal treba biti jači i bolji. I želimo zaštiti tim od ovakvih stvari jer će onda fudbal izgubiti svoj smisao. Moramo biti frustrirani nakon ovoga i ovo treba biti poruka da svi u UEFA-i i širom svijeta znaju šta se dogodilo”, rekla je izrevoltirana Buljubašić.

Pogledajte njeno video obraćanje:

Komentar nakon utakmice – Sabrina Buljubašić

Comment after the match – Sabrina Buljubašić

Posted by FK Sarajevo on Wednesday, August 26, 2020

Izvor: cazin.net

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe