Direktor ZZO USK Šemsudin Dervić za KRAJINA.BA: Na rebalansu ćemo “skinuti” izgradnju nove zgrade za ZZO USK

Nakon pisanja KRAJINA.BA portala o usvojenom Planu i programu rada ZZO USK u kojem stoji izgradnja nove zgrade od skoro milion KM, a koja je uznemirlila građane Unsko-sanskog kantona, oglasio se i trenutni v.d. direktor Šemsudin Dervić.

VEZANA VIJEST: Dok krajiški narod skuplja za respiratore: Zavod zdravstvenog osiguranja mijenja Sistematizaciju te planira graditi zgradu od milion KM!

Direktor Dervić je potvrdio tačnost informacije koju je jutros u javnost prenio KRAJINA.BA portal, ali je također iskazao potrebu za zgradama u Bihaću i Cazinu. Međutim, zbog trenutne situacije sa koronavirusom i slabijim punjenjem budžeta Zavoda zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona, neće doći do izgradnje novih zgrada, te će ova stavka u budžetu za 2020. morati biti promjenjena što prije.

Iskreno se nadam da ćemo što prije pripremiti rebalans budžeta za 2020. godinu koji će Upravni odbor usvojiti. Budžet za 2020.-tu godinu iznosi 106 miliona i po svemu viđenom dosada isti će biti smanjen za nekih 10-tak miliona. Isto tako sporna stavka koju je vaš portal danas objavio, a tiče se izgradnje zgrade će biti potpuno uklonjena sa budžeta za 2020.-tu te će ista morati sačekati neka bolja vremena. Dok god ja rukovodim sa ovom firmom, trudiću se da što više novca uputim u zdravstvo jer je to naša primarna djelatnost, a zgrade ćemo graditi onog dana kada obezbjedimo bolji zdravstveni sistem našim sugrađanima – izjavio je za naš portal v.d. direktor Šemsudin Dervić.

Sva sreća da je redakcija KRAJINA.BA portala došla do ovih informacija i na ovaj način upoznala javnost kakvi su do danas bili planovi ZZO USK, te ih spriječila da potroše 1 milion konvertibilnih maraka u vremenu kada život svakog građanina ovog kantona ovisi o raspiratoru.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe