Direktor firme “SMM TURIJA” široke ruke: Bez obzira na krizu podjelio radnicima po 400 KM za predstojeće praznike

Jedan od rijetkih direktora i suvlasnika firmi u Bosni i Hercegovini koji se odlučio na ovaj potez i na tome mu stvarno svaki normalan čovjek treba čestitati.

Piše: KRAJINA.BA

U doba kada većina privatnika otpušta svoje radnike, smanjuje im plate ili čak zatvara firme zbog pandemije koronavirusa koja nas je pogodila, direktor firme “SMM TURIJA” iz Bihaća Muhamed Selimović – Hamo je svojim radnicima podjelio po 400 KM za predstojeće praznike.

Naravno, ovo nije prvi put da Hamo nagrađuje svoje radnike. Svaki Bajram, ali i Novu godinu, Hamo iskoristi da se na ovaj ili neki drugi način oduži svojim radnicima i na taj način pokaže zahvalnost prema njima.

Prije nekoliko godina smo pisali i o tome kad je Hamo svom jedinom radniku koji nije posjedovao vlastiti automobil, uz pomoć ostalih radnika kupio automobil. Svi Bišćani, ali i ostali građani Unsko-sanskog kantona i šire poznaju Hamu upravo zbog toga jer je poznat kao čovjek široke ruke, koji će u svakom trenutku pomoći svakom kome može. Hamo nije jedan od onih privatnika koji je u prvim danima krize otpustio svoje radnike, nije im ni platu smanjio, a navika da im svake godine podjeli novčanu nagradu na kraju godine je ostala i u ovoj teškoj 2020.-toj. Upravo zbog toga smatramo da ovo građani našeg kantona trebaju znati. Nadamo se da će ovakav divan gest našeg Hame i njegove braće pomoći ostalim privatnicima na našem kantonu da shvate da nije rješenje otpuštati radnike ili im smanjiti platu, a povećati broj radnih sati, rješenje je biti fer i korektan prema radnicima, a posao u firmi prilagoditi situaciji u kojoj živimo kako bi svi bili zadovoljni. Hamo je to uspio i upravo zbog toga ima još više posla, a radnici ga više poštuju nego bilo kojeg drugog direktora neke firme na našem kantonu.

Naravno, treba spomenuti da su i radnici kupili poklon svom omiljenom direktoru i na taj način pokazali da je firma SMM TURIJA zdrava sredina u kojoj su i direktor i radnici zadovoljni.

Za ovu vijest koju piše redakcija KRAJINA.BA portala, Hamo još ne zna i sigurno mu neće biti drago jer smo je na ovaj način napisali, ali vjerujte da je svojim radom i odnosom prema radnicima ovakav tretman zaslužio kod svih nas. Ovakve ljude moramo podržavati kako bi nam sredina bila zdravija kako za vlasnike firmi, tako i za radnike.

Sretno Hamo, sretno radnici, sretno SMM Turija. Želimo vam sretnu i uspješnu 2021. godinu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe