9.9 C
Bihać
Utorak, 6 Decembra, 2022

Direktor bolnice demantira ljekarsku komisiju: Djevojčica (12) nije umrla od korone

Dr Meho Mahmutović, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru tvrdi za Kurir da djevojčica D. H. (12) iz Tutina nije umrla zbog komplikacija izazvanih koronavirusom i da dijete nije ni imalo koronu, kako je to saopštila četvoročlana ljekarska komisija iz ove bolnice.

“Djevojčica je imala miokarditis – upalu srčanog mišića, liječena je prije mjesec-dva u bolnici u Kraljevu, a tog 21. januara je praktično mrtva dovezena u novopazarsku bolnicu iz Doma zdravlja u Tutinu. Odmah je reanimirana i smještena na intenzivnu njegu gdje je ubrzo i preminula. Dijetetu je tada urađen antigenski test, koji je bio negativan, kao i PCR, čiji su rezultati sutradan stigli.

A i prije mjesec-dva, kada je dijete liječeno u Kraljevu, svaki put je bilo negativno, kao i majka koja je testirana jer se mislilo da je možda ta žena zaražena budući da je medicinska sestra”, kaže za Mahmutović.

Četvoročlana komisija, koju čine dr Lajla Sebečevac, spec. anesteziologije sa reanimatologijom, dr Hada Toković, spec. pedijatrije, dr Ruža Milanović, spec. pedijatrije – subspec. kardiologije i prim. dr Fehim Juković, spec. sudske medicine, saopštila je da je dijete primljeno 21. januara u bolnicu i ubrzo po prijemu preminulo.

“Na osnovu kompletne kliničke slike i toka bolesti kod deteta, zatim rezultata svih urađenih analiza, uzimajući u obzir i podatke o prethodno dijagnostikovanim oboljenjima, najverovatnije je da se u konkretnom slučaju radilo o smrtnom ishodu izazvanim imunološkim komlikacijama usred ranije infekcije SARS CoV-2 virusom, tzv. multisistemskom inflamatornom post-covid sindromu (MIC-s)”, saopštili su ovi ljekari za Telegraf.rs, dok su srbijanskim medijima rekli da ne daju izjave, već da su sve što su imali napisali u ovom saopštenju.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe