Detalji tragedije koja je potresla region: Dječak je umro u autu, tata ga zaboravio ostaviti u vrtiću

Kada je majka došla po dječaka u vrtić, tamo ga nije bilo. Vaspitačica je rekla da nije ni došao, nakon čega je majka nazvala supruga, no on je bio uvjeren da je dječaka ostavio u vrtiću pa su se čak i pregledavale snimke nadzornih kamera...

U zaključanom automobilu u Kninu jučer je umro petogodišnji dječak.

Tijelo nesretnog dječaka pronađeno je na parkiralištu u Jovićevoj ulici. Riječ je o petogodišnjaku iz Knina. Smrt djeteta u zaključanom autu šokantna je sama po sebi, no još su, kako prenose hrvatski mediji, šokantniji detalji tragedije.

Kako se moglo saznati, otac, majka i dječak ujutro su od kuće krenuli automobilom.

Otac, inače vojnik, majku je odvezao na posao, a potom je, prije nego što ode na posao, trebao odvesti sina u vrtić. No, dječak nije stigao u vrtić. Zasad se pretpostavlja da je otac otišao na posao i ne shvativši da dječaka koji je spavao na zadnjem sjedištu automobila nije odvezao u vrtić i da je on još u automobilu.

Parkirao je auto na parkiralištu i otišao u kasarnu, a dječak je ostao na zadnjem sjedištu automobila, zaključan. Temperatura je jučer u Kninu išla preko 28 stepeni Celzijusa u hladu.

Zasad još nije poznato da li se se dječak probudio i je li pokušavao pozvati pomoć, no zna se da se nedaleko od mjesta na kojem je automobil bio parkiran odvijaju radovi, gradi se zid. Sve to stvara popriličnu buku pa je moguće i da dječaka nitko nije čuo. BMW ima i zatamnjena stražnja stakla pa dječaka, premda se se tek nekoliko metara od mjesta na kojem je bio automobil nalaze kontejneri za smeće, očito nitko nije ni vidio.

Tragedija za cijeli grad

– Jedan mali život se ugasio, nažalost, i sam sam potresen. To je velika tragedija za cijeli grad. Mi smo mali grad i ovakve stvari nas jako pogađaju. Sazvao sam pročelnike i dao nalog da se za sutra pripremi dokumentacija potrebna za proglašenje dana žalosti, rekao je gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić.

Oko 15 sati majka je došla po dječaka u vrtić, ali tamo ga nije bilo. Vaspitačica je rekla da u vrtić nije ni došao. Majka je nazvala supruga, no on je bio uvjeren da je dječaka ostavio u vrtiću pa su se čak i pregledavale snimke nadzornih kamera.

Kada je shvatio da dječak nije u vrtiću, otac je otrčao prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svijesti. Pokušao ga je reanimirati, no dječaku više nije bilo spasa.

Otac se, kako su za Index izjavili Kninjani, naposljetku kod automobila srušio u nesvijest. Nad njim policija provodi kriminalističko istraživanje

Oko 16 sati stigle su i hitne službe. Konstatirana je dječakova smrt, a policija je započela uviđaj.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe