21.1 C
Bihać
Srijeda, 29 Juna, 2022

Detalji posjete navodno ranjenim vojnicima: Nisu imali nikakve očite povrede, Putin nije spominjao rat

IZVORavaz.ba

Predsjednik Rusije Vladimir Putin posjetio je vojnike ranjene u ratu u Ukrajini, a jednom od njih je rekao da će se sigurno vratiti na bojno polje čim se oporavi, piše britanski “The Telegraph”.

Putin se raspitivao o povredama vojnika i njihovim porodicama, ali se nije spomenuo rat. Kako navodi The Telegraph, bila je to pažljivo organizirana posjeta, a u bolnici je bilo mnogo tjelohranitelja koji su na sebi imali bijelu mantil.

Jedan službenik je rekao Putinu da se jedan od ranjenih vojnika želi vratiti u borbu, Putin se okrenuo prema vojniku i pitao ga je li to tačno i da li stvarno želi nastaviti služiti u ruskim snagama. Kada je vojnik rekao da želi, Putin mu je odgovorio “Definitivno hoćeš”.

Kako navodi Telegraph, povrijeđeni su djelovali jako napeto tokom posjete ruskog predsjednika. Pozorno su stajali pored svojih kreveta, ali nisu se vidjele nikakve očite povrede za vojnike koje dolaze iz ratne zone. Navodno se oporavljaju od rana koje su im nanijeli geleri i meci.

Putin ih nije pitao za njihova iskustva na bojnom polju niti komentirao neprijateljstva koja su u toku. On je jučer na sastanku vlade pohvalio ruske vojnike rekavši da su “ti ljudi riskirali svoje živote i zdravlje za dobrobit naroda i djece Donbasa i zbog Rusije”.

Inače, Putin je posjetio ranjene vojnike u društvu ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se