14.1 C
Bihać
Subota, 30 Septembra, 2023

Detalji iz istrage: Kod Naide Mehanović pronađen pasoš djevojke koju su ona i Aiša Ramić zarobile u stanu i tjerale na prostituciju!

Naida je prije nekoliko sedmica s jednom prijateljicom putovala u Dubai.

Naida Mehanović i Aiša Ramić, koje su službenici SIPA-e uhapsili u okviru akcije “Tin” koja se odnosi na suzbijanje trgovine ljudima, a u vezi s navođenjem na prostituciju, sumnjiče se i za protupravno lišenje slobode, otkriva portal “Avaza” od izvora bliskog istrazi.

Otele joj pasoš

Sumnja se da su dovele djevojku iz Mostara, otele joj pasoš i držale je zarobljenu u stanu, gdje su je podvodile klijentima, kojima je pružala seksualne usluge za novac.

Kod Naide je, navodno, pronađen pasoš djevojke iz Mostara.

– Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su (31.05.2023.godine) realizirali operativnu akciju „Tin“, u okviru koje su pretresli stambene i poslovne objekte i pokretne stvari na četiri lokacije u Sarajevu i Visokom. Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno krivično djelo „Trgovina ljudima“, propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Predate u Tužilaštvo KS

Osobe koje su prethodnog dana lišene slobode, nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, predate su u dalju nadležnost postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo – navedeno je iz SIPA-e.

Naida je prije nekoliko sedmica s jednom prijateljicom (identitet poznat redakciji “Avaza”) otputovala u Dubai, jer je, navodno, dobila posao menadžera u jednom restoranu s bosanskom kuhinjom.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe