Deset pravila koja grade uspješnu vezu

Što je to kvalitetna veza? Kada uđemo u vezu, pri svakoj razmirici pitamo se je li to prvi znak da je sve krenulo nizbrdo ili ćete se još više povezati. Neke pak smjernice ukazuju da ste na dobru putu

Kvalitetna veza ne događa se sama od sebe, ona se obostrano gradi. Ljubav je neophodna svakom pojedincu uključujući sve vrste – partnerova, prijatelja i obitelji. Lovepanky izdvojio je nekoliko znakova koji pokazuju da ste na dobrome putu i da ste pronašli srodnu dušu.

1. Privlačnost je prolazna

Volite provoditi vrijeme s voljenom osobom i znate da ste joj jednako privlačni kao i ona vama? Na početku veze nas fizička privlačnost spaja, a poslije je znak kvalitete. To znači da ste još uvijek jednako poželjni jedan drugome i da ne razmišljate koliko bi vam trebalo da osvojite nekog drugog ili se bojite da to isto pokušava vaša voljena osoba.

2. Znate kako se treba svađati

Razmirice i svađe nisu loše dokle god su konstruktivne i nisu jedini način komunikacije između partnera. Ako razgovorom rješavate probleme i znate objasniti što možda nije valjalo ili treba napraviti drukčije, a partner zna uvažiti vaše mišljenje, na dobrom ste putu.

3. Bezuvjetna ljubav

Teško je osobu voljeti bezuvjetno jer to znači da u jednoj osobi prihvaćate sve – i dobro i loše. Bezuvjetna ljubav podrazumijeva i kompromise i djela koja inače ne biste činili. Stoga cijenite sitnice koje radite jedno za drugo, jer to su znakovi bezuvjetne ljubavi.

Povjerenje je jedno od ključnih stavki za uspjeh
4. Komunicirate i učite
Veza s vremenom sazrijeva, a partneri se jako dobro poznaju. Komunikacija je jedna od najvažnijih poveznica između dvoje ljudi. Važna je jer se ljudi s vremenom mijenjaju i za uspješnu vezu morate komunicirati i učiti jedni od drugih.

5. Poštivanje

Ljubav sama po sebi nije dovoljna za opstanak veze. Svaki par ima uspone i padove, a uspjet će oni koji poštuju partnera/icu i individualnost te osobe. Poštivanje osobe najbolje se vidi kroz donošenje zajedničkih odluka. Ako poštujete voljenu osobu, zaista će vam biti važno njezino mišljenje i uzet ćete ga u obzir, a nećete pitati reda radi.

6. Seks

Sastavni je i važan dio svake veze. Ako partneri više nisu seksualno zainteresirani jedan za drugog, veza gubi na kvaliteti. Prve iskrice i uzbuđenje kod svakog dodira s godinama nestaju i u najstrastvenijim vezama. Jedeni recept koji pomaže opet uzburkati strasti je istraživanje. Naravno, svaku ideju partneri trebaju prvo reći jedno drugom jer nemaju svi iste želje i granice.

7. Veza je posao

Zaljubljenost također iščezne kad su dvije osobe dugo zajedno. A to znači samo jedno – rad na vezi. Organizirajte dane tako da imate vrijeme samo za sebe i voljenu osobu. Odaberite jedan vikend i idite na putovanje, posjećujte kazalište, otiđite na koncert ili večeru. Bitno je da ulažete u vezu i sav trud će se isplatiti.

8. U dobru i u zlu…

Otrcana fraza koju često čujemo u filmovima ili pjesmama ima neke istine u sebi. Kad je najteže ne treba u partnera upirati prstom već biti podrška i zajedno rješavati probleme. Tvrdoglavost i isključivost su veliki neprijatelji vezama jer na kraju partneri postaju stranci i priča nema sretan kraj.

9. Povjerenje

Kad vam ljubomora ne da mira i lažno optužujete partnera/icu, dajete vjetar u leđa da do nečega ružnog na kraju stvarno i dođe. Naravno da ne smijete biti naivni i vjerovati apsolutno svemu te zanemarivati sumnjive znakove, ali ako nije bilo razloga za nepovjerenje nemojte se tako niti ponašati.

10. Ljubav

Od svih znakova koji ukazuju da ste u kvalitetnoj i sretnoj vezi, zadnji je najjednostavniji, ali i najvažniji. Ako se dvoje iskreno vole, ostale će stvari sjesti na mjesto uz malo truda s obje strane.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe