Deset pravila koja grade uspješnu vezu

Kvalitetna veza ne događa se sama od sebe, ona se obostrano gradi. Ljubav je neophodna svakom pojedincu uključujući sve vrste – partnerova, prijatelja i obitelji. Lovepanky izdvojio je nekoliko znakova koji pokazuju da ste na dobrome putu i da ste pronašli srodnu dušu.

1. Privlačnost je prolazna

Volite provoditi vrijeme s voljenom osobom i znate da ste joj jednako privlačni kao i ona vama? Na početku veze nas fizička privlačnost spaja, a poslije je znak kvalitete. To znači da ste još uvijek jednako poželjni jedan drugome i da ne razmišljate koliko bi vam trebalo da osvojite nekog drugog ili se bojite da to isto pokušava vaša voljena osoba.

2. Znate kako se treba svađati

Razmirice i svađe nisu loše dokle god su konstruktivne i nisu jedini način komunikacije između partnera. Ako razgovorom rješavate probleme i znate objasniti što možda nije valjalo ili treba napraviti drukčije, a partner zna uvažiti vaše mišljenje, na dobrom ste putu.

3. Bezuvjetna ljubav

Teško je osobu voljeti bezuvjetno jer to znači da u jednoj osobi prihvaćate sve – i dobro i loše. Bezuvjetna ljubav podrazumijeva i kompromise i djela koja inače ne biste činili. Stoga cijenite sitnice koje radite jedno za drugo, jer to su znakovi bezuvjetne ljubavi.

Povjerenje je jedno od ključnih stavki za uspjeh
4. Komunicirate i učite
Veza s vremenom sazrijeva, a partneri se jako dobro poznaju. Komunikacija je jedna od najvažnijih poveznica između dvoje ljudi. Važna je jer se ljudi s vremenom mijenjaju i za uspješnu vezu morate komunicirati i učiti jedni od drugih.

5. Poštivanje

Ljubav sama po sebi nije dovoljna za opstanak veze. Svaki par ima uspone i padove, a uspjet će oni koji poštuju partnera/icu i individualnost te osobe. Poštivanje osobe najbolje se vidi kroz donošenje zajedničkih odluka. Ako poštujete voljenu osobu, zaista će vam biti važno njezino mišljenje i uzet ćete ga u obzir, a nećete pitati reda radi.

6. Seks

Sastavni je i važan dio svake veze. Ako partneri više nisu seksualno zainteresirani jedan za drugog, veza gubi na kvaliteti. Prve iskrice i uzbuđenje kod svakog dodira s godinama nestaju i u najstrastvenijim vezama. Jedeni recept koji pomaže opet uzburkati strasti je istraživanje. Naravno, svaku ideju partneri trebaju prvo reći jedno drugom jer nemaju svi iste želje i granice.

7. Veza je posao

Zaljubljenost također iščezne kad su dvije osobe dugo zajedno. A to znači samo jedno – rad na vezi. Organizirajte dane tako da imate vrijeme samo za sebe i voljenu osobu. Odaberite jedan vikend i idite na putovanje, posjećujte kazalište, otiđite na koncert ili večeru. Bitno je da ulažete u vezu i sav trud će se isplatiti.

8. U dobru i u zlu…

Otrcana fraza koju često čujemo u filmovima ili pjesmama ima neke istine u sebi. Kad je najteže ne treba u partnera upirati prstom već biti podrška i zajedno rješavati probleme. Tvrdoglavost i isključivost su veliki neprijatelji vezama jer na kraju partneri postaju stranci i priča nema sretan kraj.

9. Povjerenje

Kad vam ljubomora ne da mira i lažno optužujete partnera/icu, dajete vjetar u leđa da do nečega ružnog na kraju stvarno i dođe. Naravno da ne smijete biti naivni i vjerovati apsolutno svemu te zanemarivati sumnjive znakove, ali ako nije bilo razloga za nepovjerenje nemojte se tako niti ponašati.

10. Ljubav

Od svih znakova koji ukazuju da ste u kvalitetnoj i sretnoj vezi, zadnji je najjednostavniji, ali i najvažniji. Ako se dvoje iskreno vole, ostale će stvari sjesti na mjesto uz malo truda s obje strane.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe