Dešavanja u bihaćkoj SDA: Večeras samo iftar ili i razgovori o stvarnim problemima?!

Pored neuspjeha da preuzmu kantonalnu vlast, raskola unutar same kantonalne organizacije, počeli su problemi i po gradskim / općinskim organizacijama. Jedan od primjera je i SDA Bihaća, čije su prostorije zapečaćene i u kojoj su nakon tri mjeseca od formiranja organa stvoreni frontovi protiv predsjednika Samira Muminovića.

Tako je bihaćka SDA došla na grane od prije 10tak godina, kad ju je Hamdija Lipovača i bihaćki SDP poslao u politički zaborav u Bihaću.

Izjavio je tadašnji predsjednik Sead Kadić da je prostorije našao bez struje, neplaćenih kirija, u identičnom stanju kao i sada. Vjerovatno vođeni tom činjenicom, mnogi članovi i simpatizeri SDA vjeruju da bi isti čovjek i trebao se vratiti na poziciju predsjednika GO SDA Bihać.

Kako saznajemo od pojedinih članova, večeras će biti održana sjednica Kantonalnog odbora ove stranke u Bihaću, na kojoj očekuju da će se progovoriti o problemima koji duboko potresaju ovu stranku na našem kantonu.

Kako saznajemo od izvora bliskog SDA Bihać, sve je počelo oko izbora Asmira Budimlića za predsjednika Gradskoj vijeća u Bihaću. Budimlić se u krugovima SDA spominje kao i kandidat za gradonačelnika u Bihaću, ukoliko izbori budu održani.

Njegovu kandidaturu otvoreno i podržavaju predsjednici gradskog i kantonalnog odbora, Samir Muminović i Mirsad Vojić.

Izboru Asmira Budimlića otvoreno se  protivi većina vijećnika u Gradskom vijeću u Bihaću.

Iako izborni pobijednici u Krajini, već skoro dvije godine SDA se ne može dohvatiti vlasti u Kantonu, što iz dana u dan kod njihovog članstva stvara sve veće probleme.

Dodatni nemir  unio je i Emdzad Galijašević najavom svoje kandidature.

O rezultatima večerašnjeg sastanka uz iftar Krajiške SDA čitajte sutra na našem portalu.

 

 

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe