5.1 C
Bihać
Srijeda, 7 Decembra, 2022

Demobilnisa borci Armije RBIH tvrde: Skupštinski poslanik Zlatko Hujić je svojim vezama “isposlovao” da se zaposli Mate, a ne Šefik borac

Na redakciju KRAJINA.BA portala upravo je stiglo pismo Udruženja demobilisanih boraca 5. Korpusa Armije RBIH iz Bosanskog Petrovca koji su ogorčeni činjenicom da na radno mjesto u Unsko sanskim šumama nije primljen demobilisani borac koji je jako lošeg imovinskog stanja i spava u drvenoj šupi, a primljen je čovjek koji je jako dobro stituiran, ali je jako dobar prijatelj Zlatka Hujića, bivšeg načelnika Bosanskog Petrovca i sadašnjem poslanika u Skupštini USK.

Šefik Šundrić je demobilisani borac 5. Korpusa koji je cijeli rat proveo na brojnim ratištima. Prije 17 godina je ostao bez posla u državnoj upravi zajedno sa još 21 osobom Bošnjačke nacionalnosti. Ne trebamo napominjati da je tadašnji načelnik bio Srbin, kažu iz Udruženja demobilisanih boraca Armije RBIH Bosanski Petrovac.

Mjesto gdje Šefik Šundrić živi

S obzirom da članovi ovog boračkog udruženja žele putem portala KRAJINA.BA da se obrate javnosti i ukažu na sve nepravilnosti vezane za ovaj konkurs kao i pomoć pri odabiru kandidata od strane Zlatka Hujića, naš portal ne želi pisati svoj stav o svemu ovome nego vam prenosimo njihovo saopštenje iz kojeg će vam sve biti jasno:

Kao što se vidi u saopštenju ovog Udruženja, u Unsko-sanske šume su primane i osobe koje nisu u mogućnosti izvaditi “Potvrdu o nekažnjavanju” pa je u konkursu, mimo pravilnika napisano da je potrebna “Potvrda da se trenutno ne vodi krivični postupak”.

Pravilnik jasno definisao šta mora stojati u konkursu
U konkursu tražili nešto skroz drugačije i time pogodovali pojedincima

 

Ukoliko se utvrdi da su ove riječi članova Udruženja demobilisanih boraca Bosanski Petrovac tačne, Uprava Unsko-sanskih šuma bi mogla krivično odgovarati.

Postavlja se pitanje, ako se ovakve stvari uistinu dešavaju na Unsko-sanskom kantonu, tj. ako su ove činjenice članova boračkog udruženja tačne, postoje li Zakon uopšte i kome oni služe?

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe