Demant poslanika Nisveta Jusića na tekst “Nisvet Jusić imenovao privatnu ministricu i sebe postavio na mjesto potpredsjednika Skupštine USK”

Na redakciju KRAJINA.BA portala stigao je Demant skupštinskog poslanika Nisveta Jusića koji vam objavljujemo u cjelosti:

U svjetlu nedavnih događaja i reakcija na izvršenu rekonstrukciju Vlade USK zbog objektivnog informiranja želim javnost upoznati sa određenim činjenicama.

Press služba NB izdala je saopćenje kojim na najgrublji način koristeći neprimjerene termine pokušava diskreditirati mene lično, a novoimenovanu Ministricu privrede u Vladi USK-a, gđu Mehić, predstavljaju kao “privatno kadrovsko rješenje”.
Navedene kvalifikacije su zlonamjerne i neistinite, te na najbolji način pokazuju stanje uma onih koji ih kreiraju.
Radi javnosti, Nisvet Jusić je potpredsjednik NB izabran na Kongresu stranke 2019. godine. Nisvet Jusić je bio kičma političkog bivstvovanja NB u USK i svojim djelovanjem otvarao prostor i davao podršku mnogim kadrovima, posebno gosp. Kadiriću.

Predsjedništvo NB kao politički organ izabran na Kongresu NB više ne postoji u tom obliku i formi. Više od dvije trećine izabranih članova: Admir Čavalić, Darko Jotanović, Azra Atagić Ćatović, Faruk Hodžić, Aida Baručija, Edib Smolo itd. ne učestvuje u radu najvažnijeg organa. Radi stvaranja privida o radu Predsjedništva recidiv pod istim nazivom funkcioniše na način da predsjednik Šepić u viber grupu samostalno kooptira članove koji onda učestvuju u on-line sjednicama.

Ovolika buka oko razrješenja gosp. Kadirića svjedoči o nečem drugom, a sve kvalifikacije o političkoj trgovini će se poput bumeranga ubrzo vratiti onima ih upotrebljavaju.
Kada je u pitanju gosp. Kadirić svi partneri u Vladi USK (NES, SDP, NiP) ocijenili su njegov dosadašnji rad u Vladi USK-a nezadovoljavajućim. O razlozima takve ocjene ovaj put neću, jer je džentlmenski o bivšima govoriti sve najbolje.

Novoimenovana Ministrica privrede gđa Samra Mehić nije bilo čiji privatni kadar, ona je aktualna potpredsjednica Kantonalnog odbora NB USK i članica GO NB BiH. Ove činjenice dobro znaju i Šepić i Kadirić, ali ih svjesno i namjerno prešućuju. Iza njenog imenovanja stoji jedinstvena općinska organizacija NB Bužim. Ispada da su pozicije u USK po mjeri Senada Šepića rezervirane za dva čovjeka, kuma Elmedina Đuzela i Nijaza Kadirića. Po njima desetine drugih koji su dali doprinos u radu Nezavisnog bloka u USK nikada neće dobiti priliku i šansu.
Imenovanjem gđe. Mehić u Vladu USK zadržava se dobra praksa kojom imenovani ministri dolaze iz većine lokalnih zajednica sa područja USK, pa tako i iz Bužima. Radi podsjećanja NB Bužim na Općim izborima 2018. godine imao je ubjedljivo najbolji izborni rezultat u USK, te drugi najbolji u državi, odmah iza Zenice, a Nisvet Jusić najveću individualnu podršku birača.
Sa ovim postupkom i učešćem u rekonstrukciji Vlade USK nije prekršen Statut NB već je povrijeđen ego gosp. Šepića i još nekih koji ni u svojoj lokalnoj zajednici nemaju politički kapacitet niti podršku.

A to je najteže halaliti, posebno u Ramazanu…

Kada su u pitanju fake stranice i njihove objave dovoljno je pogledati sadržaje koje plasiraju javnosti, način kako tretiraju ljude koji ih prate, te količinu mržnje koju ispoljavaju prema ljudima o kojima baš ništa ne znaju. Osobe koje se kriju iza njih duboko žalim…

Nisvet Jusić, s.r.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe