20.1 C
Bihać
Utorak, 26 Septembra, 2023

Debeo dosije i veze sa žrtvom Veljka Belivuka: Ko je Luka K. koji je uhapšen zbog ubistva u Krnjači?

IZVORavaz.ba

Luka K. (20), jedan od dvojice mladića uhapšenih zbog pucnjave u Krnjači u kojoj je ubijen Nemanja S. (27), povezan je sa žrtvom Veljka Belivuka, Zdravkom Radojevićem, nezvanično saznaje portal Nova.rs.

Riječ je o Luki K. koji je sin djevojke sa kojom je duže vreme u vezi bio Zdravko Radojević, inače žrtva klana Veljka Belivuka.

Radojević je ubijen tako što su ga namamili na sastanak 10. novembra 2020. godine, tako što se Marko Miljković preko telefona predstavljao kao lažni prodavač oružja.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Nemanja Lakićević je iskoristio poznanstvo koje je imao s Radojevićem i, govoreći mu da mu je ugrožena bezbjednost, dao mu na korištenje automobil, putem koga su ga okrivljeni lakše pratili.

Oduzeli mu kriptovani telefon
Namamili su ga u blizini JP „Lasta“, gdje se sastao s navodnim kupcem oružja Nebojšom Jankovićem. Odatle su potom krenuli ka mjestu gdje se navodno nalazilo oružje. Na uključenju na autoputu ostali pripadnici kriminalne grupe su blokirali Radojevićev automobil, a potom su ga odatle prevezli u kuću u Ritopek.

U kući su ga vezali, oduzeli su mu kriptovani telefon, koji je koristio, prinudili ga da ga otključa, kako bi vidjeli s kim je u kontaktu. Zatim su mu dali pištolj u ruke, kako bi ostali njegovi tragovi i istog dana pucali na kuću okrivljenog Budimira Marka. Ovo su učinili kako bi se naknadno stekao utisak da je Radojević zbog toga navodno pobjegao i nestao.

Uhapšeni Luka K, prema nezvaničnim saznanjima portala Nova, nedavno je izašao iz zatvora u kom je bio zbog ubadanja mladića. Uhapšen je ponovo danas nakon što je u pucnjavi u beogradskom naselju Krnjača ubijen Nemanja S. (27).

Čuli smo dva pucnja
Luka K. bio je u automobilu zajedno sa ubijenim mladićem. Jurili su Audi u kojem je bio Vladimir A. Kada je Vladimir stao, izašao je iz kola, uzeo pajser i krenuo ka Luki i Nemanji. Tada je neko od njih dvojice izvadio oružje i zapucao. To je bio prvi pucanj, od dva koliko se su komšije čule.

– Čuli smo dva pucnja. Mislila sam da su petarde. Tada je moja bratanica uletjela u kuću i rekla da legnemo na pod jer je pucnjava napolju, rekla je za Nova.rs mještanka Krnjače ispred čije kuće se dogodila pucnjava.

Prema njenim riječima, njena bratanica prišla je u jednom trenutku da pomogne upucanom mladiću, ali sve što je Nemanja S. stigao da izgovori prije nego što je podlegao povredama bilo je svoje ime. Ni ona ni drugi stanovnici Krnjače sa kojima je ekipa Nova.rs razgovarala kažu da ne poznaju nijednog od trojice mladića.

Luka K. i Vladmir A. uhapšeni su na licu mjesta. Policija je na licu u prisustvu jednog od njih tražila pištolje iz kojih je pucano, a koji su bačeni u kanale.

Tačne okolnosti pod kojima je ubijen Nemanja S. još nisu poznate i biće utvrđene istragom koja je u toku.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe