17.6 C
Bihać
Ponedjeljak, 8 Augusta, 2022

Da li odlazak u šoping u R Hrvatsku spada u mogućnost boravka najduže 12 sati po zadnjim odredbama

Kako je počela pandemija i razne zabrane, sve je manje mogućnosti za ovakvo nešto.

Pitali smo nadležne u R Hrvatskoj kako tumače svoju posljednju odredbu o mogućnosti ulaska na 12 sati i da li bi to moglo spadati i odlazak u šoping u ovo zemlji.

Odgovor MUP-a Republike Hrvatske je glasio:

“Vezano uz vaš upit o značenju gospodarskog interesa, obavještavamo vas kako se navedeno odnosi na gospodarski interes Republike Hrvatske. Da bi neka osoba ušla u Hrvatsku pod navedenom iznimkom, u svakom slučaju morala je dokazati na graničnom prijelazu odgovarajućom dokumentacijom.

Primjerice, sastanak na kojem se očekuje potpisivanje ugovora o poslovnoj saradnji, a koji se zbog važnosti nije mogao drukčije planirati ili održati (online), a zahtijevao je fizičku prisutnost. Dakle, nikako se ne radi o kupnji uobičajenih životnih namirnica za potrebe domaćinstva, već o saradnji poslovnih subjekata šireg i većeg gospodarskog značaja”- pojasnili su iz Ministarstva.

Dakle, svi oni koji su razumjeli da u 12 sati mogu otići u R Hrvatsku, u šoping, jer time ‘pomažu privredni razvoj’ ove zemlje, trebaju znati da to nije moguće i da ne planiraju tim povodom odlazak u R Hrvatsku, jer neće biti u mogućnosti preći granicu. Nadamo se da će ovaj odgovor pomoći velikom broju i naših čitatelja koji su se obraćali ovim povodom.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se