20 C
Bihać
Subota, 13 Augusta, 2022

Da li je Kljako, nakon SBB-a krenuo u novu prevaru glasača sa NES-om?

CIK nedvojbeno utvrdio da se Kljako bavio izbornom krađom i više od 1.000 tuđih glasova upisao sebi. Sada je prvi čovjek u Hercegovini stranke NES Nermina Ogreševića. Može li BiH naprijed sa strankama i ljudima koji varaju na izborima?

Anel Kljako, kojeg je SBB isključio iz svog članstva nakon što je CIK nedvojbeno utvrdio da se bavio izbornom krađom i više od 1.000 tuđih glasova upisao sebi, u međuvremenu je utočište našao u Narodnom Evropskom Savezu (NES).

SBB je dobio moralne poene u Hercegovini i napravio novu nekorumpiranu stranačku infrastrukturu.

Ali, stranci Nermina Ogreševića i Ibrahima Hadžibajrića očigledno ne smetaju varalice u njihovim redovima, pa je Kljako nastavio svoje klijentelističko djelovanje sa Salemom Marićem iz SDA, koji mu je i pomogao i u izbornoj krađi.

Međutim, ako je vjerovati tvrdnjama iz letka kojim je ovih dana oblijepljen Mostar, Kljako se ne misli zaustaviti.

3333

U letku se tvrdi da Kljako koji je na vrhu stranke NES daje obećanja za radna mjesta i hoda po naseljima u zamjenu za glasove na izborima.

– Budite oprezni, ne nasjedajte na predizborna obećanja Kljake! Kljako koji je na vrhu stranke NES u posljednje vrijeme obećava radna mjesta i po našim naseljima u zamjenu za glasove na izborima koji uskoro dolaze.

Budite oprezni jer do sada je obećao preko 2.000 ljudi posao a može zaposliti maksimalno 10 ljudi. Mućnite svojom glavom i ne prodajite glasove za lažna obećanja – piše na letku.

Šta reći na kraju? Od Kljake su jedino veći krivci u nadležnom tužilaštvu koje je za javnost otvorilo istragu nakon izbora u Mostaru i koja nije makla dalje od toga, ali i CIK koji bi mogao da zabrani kandidiranje za koji je upravo Centralna izborna komisija utvrdila da se radi o izbornim kradljivcima.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se