18.4 C
Bihać
Subota, 23 Septembra, 2023

Cvijanović: Migranti treba da se vrate odakle su došli

Cvijanovićeva je istakla da neće biti migrantskih kampova u Republici Srpskoj jer oni treba da se vraćaju odakle su došli, ako im već ne daju da kod njih dođu oni kamo su pošli. 

– Mi imamo samo dvije destinacije za njih, a to je ili ona odakle su krenuli ili ona kuda su krenuli. Migranti nisu sastavni dio naše politike ni naše vizije Republike Srpske i svega onog što želimo da napravimo, ni u političkom, ekonomskom, socijalnom, niti bilo kojem drugom smislu. Žalim svakoga ko ima tešku sudbinu, ali ovo su kretanja druge vrste, ovo su organizirana kretanja, masovna, sa ciljem i sa ljudima koji su apsolutno neprovjereni i neprovjerljivi na ovaj način – rekla je Cvijanovićeva sinoć za RTRS.

Napomenula je da mnogi migranti varaju sistem jer imaju različite dokumente i dodala da želi da se stvari urede i da se preduzmu ozbiljne mjere na planu readmisije.

Podsjetila je da je ministar Selmo Cikotić rekao da su migranti zamjena za turiste i da je zbog toga porasla potrošnja.

– Zamislite da kaže neko “nemamo turiste, imamo migrante”. Pa, jesu li se turisti kod nas tukli, potezali oružje, napadali policiju ili upadali u policijske automobile, obijali kuće? Ne, nego su migranti. Nisu ovo nikakvi turisti – naglasila je Cvijanović.

Izvor: krupljani.ba

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe