12.6 C
Bihać
Petak, 20 Maja, 2022

ČUVENA SEKSOLOGINJA OTKRIVA: Ove greške žene najčešće ponavljaju tokom seksualnog odnosa…

“Većina žena osjeti požudu tek kada ih nešto na to potakne, recimo dodir ili poljubac partnera. Čak i ako osjećate da niste dovoljno spremni za sam čin, npr. niste dovoljno vlažni, to ne znači da niste uzbuđeni. U ovakvim slučajevima mogu pomoći lubrikanti tokom predigre”, objasnila je Castellanos.

Druga greška je stavljanje partnerovih potreba ispred vlastitih.

“Biološki, žene su predodređene da stavljaju tuđe potrebe prije svojih, ali taj instinkt treba odbaciti kad je u pitanju vaš seksualni život. Usporite. Ženama treba duže i da se uzbude i da dožive orgazam i to je uredu. Ne osjećajte se krivima. Vaš užitak napaljuje partnere”, upozorila je.

Žene, također, često misle da su one krive ako muškarac ne može doživjeti erekciju, ali kako Castellanos napominje, treba imati na umu da je za to krivac uglavnom niz drugih faktora.

Još jedna greška koju žene često čine je pretjerano razmišljanje o vlastitom izgledu, zbog čega nisu dovoljno opuštene. Seksologinja naglašava da muškarce često nije briga ako na njima vide višak kilograma, celulit ili neku drugu nesavršenost. Oni se samo žele seksati sa svojom partnericom, a ostalo ih manje zanima.

Izvor: krupljani.ba

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se