11 C
Bihać
Srijeda, 5 Oktobra, 2022

Čuvar željezničke pruge u Banjoj Luci bježeći od migranata slomio nogu

IZVORavaz.ba

Bježeći od grupe migranata koji su ga opkolili, čuvar Željezničke stanice u Banjoj Luci slomio je u ponedjeljak naveče nogu.

Naime, oko 20 časova, tokom redovnog obilaska staničnog područja, čuvar je čuo plač djeteta, ali nije mogao ni da nasluti šta će se dalje dešavati.

– Pokušavši da locira tačno mjesto odakle se čuje dječji plač, čuvar je zašao između kolosijeka na kojima se nalaze stari željeznički vagoni, te je u tom momentu ugledao grupu migranata, koja ga je brzo okružila – rekli su za “Nezavisne novine” iz “Željeznica Republike Srpske”.

Kako dodaju, čuvar je, osjetivši se fizički ugroženo, pokušao izvući mobilni telefon iz jakne da pozove policiju, ali to nije uspio jer ga je grupa migranata od pet mlađih muškaraca okruživši fizički ugrozila, istina bez kontakta.

– Čuvar se u trenutku uspio izmaći te je prilikom udaljavanja pao i povrijedio lijevu nogu i gornji dio tijela, odnosno ima nagnječena rebra – kažu iz “Željeznica Republike Srpske”.

Uspio je čuvar potom napokon doći do svog mobilnog telefona te pozvati stanično osoblje, koje je odmah obavijestilo policiju i krenulo da pomogne kolegi.

– Policijska patrola Policijske stanice Lazarevo na lice mjesta stigla je oko 20.15 te je grupu migranata, koju su činili pet mlađih muškaraca, jedna ženska osoba i jedno dijete mlađe životne dobi privela u Policijsku stanicu – kažu iz “Željeznica Republike Srpske”.

Čuvar stanice ima prelom lijeve noge, povreda mu je sanirana i pušten je na kućno liječenje.

Migranti, inače, skoro svakodnevno oko željezničkih stanica traže prostor za boravak ili prenoćište.

– Na taj način otežavaju i nerijetko ugrožavaju rad zaposlenih u ‘Željeznicama Republike Srpske’ te stvaraju nemir i bojazan među lokalnim stanovništvom.

Danijela Mučibabić, portparol Policijske uprave Banja Luka, rekla je za “Nezavisne” da je policija obaviještena o ovom događaju.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se