16 C
Bihać
Četvrtak, 6 Oktobra, 2022

Cure detalji privatnog života ubice iz Teksasa: Ismijavan zbog govorne mane, imao loše porodične odnose

IZVORavaz.ba

Salvador Rolando Ramos, 18-godišnji napadač koji je pucao i ubio 21 ljudi, uključujući 19 djece u školi u Teksasu, radio je kao noćni menadžer u Vendiju, maloj zajednici u mjestu Juvaldi, prema medijskim natpisima.

Noseći pancir, ušao je u osnovnu školu Rob sa pištoljem i poluautomatskom puškom otvorio je vatru na djecu. Motiv ovog užasnog masakra još uvijek nije poznat.

Američki mediji citiraju ljude koji su ga poznavali i rekli da je “volio da se šali”. The New York Times je razgovarao sa njegovim kolegama na poslu, a oni su rekli da ga niko nije zaista poznavao.

Napustio školu zbog zlostavljanja
Prema pisanju New York Times-a, roditelji koji su rekli da su bili prijatelji porodice napadača, opisali su ga kao ozbiljnog i momka loše naravi. Jedan od njih prisjetio se da je Ramos često odgovarao majci kada je bio u mlađim godinama. Međutim, oboje su bili iznenađeni da je mogao da bude sposoban za takvo nasilje.

Državna policija je rekla da je Ramos upucao i kritično ranio svoju baku u njenoj kući, na adresi koju je napadač naveo u svojoj vozačkoj dozvoli, prije nego što je krenuo ka školi. Neki mediji su prenijeli da ju je ubio, ali ovo nije zvanično potvrđeno.

The Washington Post je citirao njegove prijatelje i rođake, koji su ga opisali kao usamljenog 18-godišnjaka koji je “bio maltretiran zbog govorne mane u djetinjstvu, patio zbog teškog porodičnog života i nasilno se obrušio na vršnjake i strance nedavno i tokom godina”.

Ramos je navodno napustio školu nakon što je redovno bio zlostavljan.

Upucala ga policija
Propustio je veliki period srednje škole, rekli su njegovi školski drugovi, i nije trebalo da maturira sa njima ove godine.

– Prije oko godinu dana, Ramos je na društvenoj mreži objavio fotografiju automatske puške koja se nalazila na njegovoj “listi želja”. Prije četiri dana objavio je fotografije dvije puške, koje je opisao kao “fotografije mog oružja” – rekao je jedan od njegovih prijatelja za The Washington Post.

Nekoliko izvještaja navode da je Ramos imao poremećen kućni život uz česte svađe sa majkom, koja je navodno narkomanka.

Nakon napada, Ramosa je upucala policija.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se