19.2 C
Bihać
Ponedjeljak, 3 Oktobra, 2022

! / Čudan slučaj u Italiji: Naplatili mu kafu 4 KM pa zvao policiju, vlasnik kažnjen

Kafić u Firenci, Italija, kažnjen je sa 1.971 KM nakon što je mušterija pozvala policiju i požalila se da mu je naplaćeno 1,70 funte oko 4 KM.

Mušterija u nevjerici tvrdila je da mu je kafić Ditta Artigianale u toskanskom gradu naplatio dva eura, a da nije prikazao cijenu na cjeniku.

Vlasnik kafića pravdao se da su sve cijene prikazane na internetu i da je neobično visoka cijena, otprilike 70 posto iznad prosjeka za espresso, trebala pokriti troškove nabave zrna kafe s određene plantaže u Meksiku. No policija je odbila prihvatiti njegovo obrazloženje i izrekla je Francescu Sanapu kaznu od oko 2.000 KM (1.000 eura).

“Kaznili su me jer se neko uvrijedio što je platio dva eura za kafu bez kofeina. Možete li vjerovati? ” rekao je nezadovoljni Sanapo u videu objavljenom na Facebooku.

“”I danas se neko može toliko razbjesniti da umiješa policiju, koja je zaključila da smo pogriješili zbog zastarjelog zakona”, protestovao je, mašući kaznom policije, prenosi Daily Mail.

“Ovaj zakon mora se promijeniti jer bi inače 99,9 posto barova i restorana bilo kažnjeno”, naglasio je.

Pijuckanje espressa sastavni je dio talijanske kulture, a kafići u Italiji poznati su po posluživanju dobre kafe po tradicionalno niskim cijenama. Iako su problemi u lancu opskrbe i zatvaranje kafića zbog pandemije koronavirusa doveli do toga da mnoga talijanska poduzeća posljednjih mjeseci stalno povećavaju cijene, prosječna cijena espressa još uvijek je oko jednog eura u većini kafića.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se