Crna Gora: Najveći broj turista u Budvi su gosti iz Bosne i Hercegovine

IZVORavaz.ba

Sedam dana od otvaranja crnogorskih granica državama regiona, uz serološki ili PCR test, u Budvi se bilježi osjetan rast broja gostiju. U metropolu crnogorskog turizma najviše dolaze gosti iz Bosne i Hercegovine, pišu crnogorske Vijesti. To bi, barem malo, moglo popraviti praktično propalu turističku sezonu zbog epidemije koronavirusa.

Tako je, od trenutno 27.200 turista u cijeloj Crnoj Gori, skoro 11.000 registrirano upravo u Budvi.

– U odnosu na prije sedam-osam dana primjetno je da imamo oko 2.000 do 3.000 više gostiju u našem gradu. Najveći broj turista u Budvi su gosti iz BIH, Ukrajine, Bjelorusije i Albanije, ima nešto i iz Rusije i u posljednjih sedam do deset dana ima registrovanih turista primjetno i iz Srbije – kazala je direktorica TO Budva Maja Liješević.

Više od 3.000 gostiju u Budvi je u privatnom smještaju. U hotelima ih je duplo više, oko 7.700, pa uz popularne cijene i stroge higijenske mjere, tek očekuju veći priliv gostiju.

– Broj rezervacija se uvećava tri četiri puta na dnevnom osnovu nakon što je najavljeno da će se države Zapadnog Balkana otvoriti i da će se liberalizovati i granice prema Sjedinjenim Američkim Državama. Sad su cijene niže između 40 i 60 posto. Utisak je mnogo bolji, rezultat će se znatno popraviti, ali ne do te mjere da bi mogao da ublaži gubitke – rekla je za TV Vijesti PR hotela, Maja Vukićević.

Na jučerašnji dan evidentirano je tek 15 posto ostvarenog turističkog saobraćaja u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe