Čovjeku preminulom od koronavirusa na Podhrastovima nestalo 20 maraka iz novčanika, porodica ogorčena

IZVORavaz.ba

Porodica Alije Guševića doživjela je izuzetno negativna iskustva na Odjeljenju intenzivne njege klinike za plućne bolesti Podhrastovi, gdje je smješten izolatorij za oboljele od koronavirusa.

Alija Gušević je preminuo 20. oktobra. I kao da njegovim najbližim nije dovoljan poraz gubitak ocula, uslijedila je prava drama sa preuzimanjem ličnih stvari koje su ostale u bolnici.

Kerim Gušević je ispričao za “Avaz” da je porodici pri preuzimanju stvari u prosekturi KJKP “Pokop” uručeno samo nekoliko ličnih stvari, dok među njima nije bilo dokumenata.

– Na upit gdje je ostatak ličnih stvari, između ostalog i novčanik sa dokumentima, odgovorili su da ne znaju i da će potražiti. Od nas su uzeli kontakt telefon i rekli da će se javiti. Niko se nije javio u roku od 24 sata – kaže Kerim Gušević sin preminulog Alije.

Kada je ponovo nazvao na Podhrastove rekli su mu da lične stvari nisu pronađene.

– Rekao sam im da imaju 24 sata da pronađu stvari te da ću, ako ih ne pronađu, pozvati policiju i prijaviti otuđenje ličnih stvari i dokumenata uz napomenu da ne može prijaviti smrt oca bez lične karte. Dvadeset minuta nakon toga pozvali su nas i rekli da su sve stvari pronađene. O poniženju pri preuzimanju stvari video pokazuje dovoljno – kaže ogorčeno Gušević.

A onda su ustanovili da u novčaniku nedostaje 20 maraka.

– Sve lične stvari i dokumenti su vraćene osim 20 KM koje je umrli imao u novčaniku. Uz stvari umrlog stavljena je i deka koja nije pripadala mom ocu, a koju smo vratili – kazao je na kraju Kerim Gušević uz riječi da se ovakvo poniženje više nikome ne dogodi.

Dodaj komentar: [gs-fb-comments]

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466FansLike
8,496FollowersFollow
1,287SubscribersSubscribe